Brit invázió szállja meg a Budavári Palotát

Vágólapra másolva!
A hatvanas évek brit inváziójának legnagyobb együttesei - a Colosseum, a Spencer Davis Group, a Climax Blues Band -, valamint az Ausztráliába származott hazánkfia, Orszáczky Jackie lesz a vendége július 17-én a Budavári Palota Oroszlános Udvarában megrendezett Darshan fesztiválnak.
Vágólapra másolva!

Kevéssé tudott, hogy a Chicagóból indult rhythm and blues műfaj egyik legnagyobb himnusza, a Blues Brothers előadásában világhírűvé vált Gimme Some Lovin igazából egy brit együttes, a Spencer Davis Group szerzeménye. A hatvanas években fénykorát élő zenekart a Somebody Help Me és a Keep On Running című dalairól is ismerhetik a rock és a rhythm and blues rajongói, a csapat hazánkban is többször járt már. Most hétvégén az eredeti felállásban lépnek fel Budapesten.

Az 1969-ben alakult Climax Blues Band szintén a Chicago közeli blues és rhythm and blues elkötelezett híve. Ők is jártak már hazánkban, pályafutásuk során több, mint húsz lemezt jelentettek meg. A nyolcvanas években a punk fellángolása kissé háttérbe szorította a Climax népszerűségét, de az 1994-ben megjelent Blues From The Attic című lemezükkel újra bebizonyították, hogy van helyük a fiatalabb csapatok mellett.

A Colosseum neve szintén legendásan csenghet azok fülében, akik kedvelik a progresszív rockot és a bluest. Az együttes legjobb felállásában játszik majd a Darshanon: az alapító-dobos Jon Hiseman mellett felesége, a szaxofonon játszó Barbara Thompson, Dave "Clem" Clempson gitáros, Chris Farlowe énekes, valamint Dave Greenslade billentyűs is jelen lesz a fesztiválon.

A Syrius egykori énekes-basszusgitárosa, Orszáczky Jackie és csapata, a Bass Power együttes, Tina Harrod maori énekesnővel kiegészülve lép majd fel. Orszáczky a Grandmasters nevű együttesének ritmusszekciójával érkezik a Darshan fesztiválra, zenekarával Tina Harrod tavalyi lemezét mutatja be. Érdekesség, hogy Jackie 1997-ben már játszott együtt a Colosseummal, épp azon a helyszínen, ahol most rendezik meg a Darshant.

Spencer Davis Group


A Darshan fesztiválnak a Budavári Palota Oroszlános Udvara ad majd otthont, a belépőjegyek pedig 8500 forintba kerülnek. A koncertek a korábban meghirdetettnél egy órával korábban, 17.00-kor kezdődnek.