HIV-pozitív az Erasure énekese

Vágólapra másolva!
Andy Bell nyilvánosan beszélt róla, hogy már több éve kimutatták szervezetében a fertőzést, de az AIDS betegség azóta sem alakult ki benne. Az énekes azt is közölte, elég erősnek érzi magát, hogy új turnéra induljon, amelynek egyik célja az AIDS elleni harc támogatása.
Vágólapra másolva!

Andy Bell, a brit Erasure szinti-pop együttes énekese bejelentette, hogy már több mint hat éve HIV-pozitív. "Az életkilátásaim ugyanolyan jók, mint bárki másé, pánikra nincs okom. Még mindig oly sok hisztéria és tudatlanság veszi körül a HIV fertőzést és az AIDS betegséget" - tette hozzá.

Bell szerint 1998 júniusában tüdőgyulladása kapcsán fedezték fel nála az orvosok a HIV fertőzést, majd állandó partnerének, Paul Hickey-nek a tesztje is pozitív lett. Az AIDS-betegség azonban azóta sem alakult ki szervezetükben.

Bell a gyógyszeres kezelés hatására kiválóan érzi magát és a kondíciója is jó ahhoz, hogy jövőre turnéra induljon az Erasure új zenei anyagával. A Nightbird című albumuk 2005. január 25-én kerül a boltokba.

A turnét Angliában kezdenék februárban vagy márciusban, majd 10-15 amerikai városban adnak koncertet. Terveik között szerepel tíz New York-i fellépés is, köztük egy jótékonysági koncert, amelynek bevételével az AIDS-kutatásokat támogatnák.