Mötley Crüe: feltámadnak a rockerek

Vágólapra másolva!
Az együttes hétfőn Hollywoodban, egy sajtótájékoztatón jelenti be reneszánszát, ezután pedig egy világ körüli turnéra indul az eredeti formáció. A csapat a december 8-i Billboard Music Awardson is feltűnik majd, a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arenában.
Vágólapra másolva!

A Mötley Crüe együttes hétfőn jelenti be diadalmasnak tervezett visszatérését: 2005-re egy világ körüli turnét terveznek az eredeti felállással, azaz Nikki Sixx, Tommy Lee, Vince Neil és Mick Mars részvételével - írja a Blabbermouth.net.

Ian Gittings, aki Sixx életrajzán dolgozik, azt állítja, hogy a banda körül immár minden rendben van, és már nagyon várják a közös munkát. Amint már mi is beszámoltunk róla, a csapat két tagja is a tévé felé fordult az elmúlt időkben, valóságshow-kat forgattak velük. "Tommy Lee éppen azt veteti filmre, hogy mi történik akkor, ha egy 'vad rocker' a Nebraskai Egyetemre kerül. Vince Neilnek pedig volt egy 80 ezer dolláros plasztikai beavatkozása az arcán, amit a tévécsatorna fizetett. Nikki szerint csodálatosan néz ki" - újságolta.

A zenekar 1981-ben alakult - a Guardian szerint még a Guns 'N' Rosest is ők inspirálták. A csapat Los Angelesben kezdett működni, és az évtized egyik legzajosabb, legbulizósabb bandája lett: túléltek mindenféle kábítószeres botrányt, összeveszést, számos ütközést a törvénnyel. A lapok korábban rendszeresen beszámoltak a zenekar körüli balhékról: volt karambol, kábítószeres ügy, lövöldözés és rehabilitációs kezelés. 1987-ben még elterjedt Sixx halálhíre is (túladagolásról cikkezett a sajtó) - valamivel később mégiscsak hazastoppolt valahogy a kórházból.

A tagok nemrég castingoltak, egy egzotikus, "csodás testű", barna, 18 és 24 éves kor közötti színésznőt kerestek új klipjükhöz. Beindult a gépezet: Red, White and Crüe címmel Greatest Hits-válogatásuk jelenik meg 2005 elején, de DVD-t is kiad a banda.