Újabb rapper keveredett gyilkossági ügybe

Vágólapra másolva!
Ezúttal a So Solid Crew rapperét, MC MegaMant keresi a rendőrség, egy huszonnégy évesen elhunyt - lelőtt - ember ügyében.
Vágólapra másolva!

A frontembert igencsak szeretné kikérdezni a rendőrség Colin Scarlett halála ügyében - az említett személyt november 6-án, a hajnali órákban lőtték le egy dél-londoni utcán. A megsebesített férfit a kórházba szállították, de ott belehalt sérüléseibe - írja a NME.

Brit lapértesülések szerint a rendőrség a 23 éves Mark Morgant vádolja Scarlett meggyilkolásával. Nála lőfegyvert is találtak, és tegnap kellett megjelennie a bíróságon. A rendőrség még nyomoz az ügyben: annyi biztos, hogy szemtanúk láttak távozni a bűntett helyszínéről egy kisebb, ezüstszínű autót és egy nagyobb, piros kocsit. Két, feketébe öltözött személyt is megfigyeltek, akik sietve elhagyták a környéket. A hatóságok szerint bandaháborúról lehet szó, ennek lehetett áldozata az elhunyt férfi.

A So Solid Crew 1998-ban alakult meg, dél-londoni DJ-k, MC-k, vokalisták álltak össze. 2000 decemberéig kellett várniuk az első kislemezre (Oh No) - bár ez legalább rögvest felkerült a brit listákra. 2001 augusztusában aztán meg sem álltak a kislemez-listák éléig, a 21 Second kúszott fel a csúcsra. A Brit Awards is sikereket hozott nekik, nyertek például a legjobb videó kategóriában.

Ugyanazon év októberében két embert lőttek meg a csapat egyik londoni koncertjén, ennek hatására idő előtt be kellett fejezniük a turnét is. Egy hónapra rá megjelent a They Don't Know című nagylemezük, aztán évente jöttek elő újabb albumokkal.

Volt számos összezördülésük a hatóságokkal, így MegaMan esete sem túl meglepő. Korábban a banda tagjainak volt már problémájuk tiltott fegyvertartás, női rajongó bántalmazása és kábítószer-kereskedelem miatt is - írja a BBC.