Nem minden híresség örül a díjesőnek

Vágólapra másolva!
A U2 énekese újabb kitüntetést kapott, ám nagyon nem örül ezeknek az elismeréseknek. Szerinte aktív zenészeket, előadókat, művészeket békén kell hagyni, csak haláluk után szabad őket isteníteni.
Vágólapra másolva!

Bonót beválasztották a brit Hírességek Csarnokába, és mivel nem akart csalódást okozni a rajongóknak és a médiának, kelletlenül bár, de elballagott az ünnepélyre. "Most szeretnék elmenni és megölni magam. Igazából nem is akartam eljönni. Csak azért jöttem, mert tisztelem az embereket, akik elfáradtak ide értem. Hogy őszinte legyek, már annak a gondolatát is utálom, hogy az Egyesült Királyság Hírességek Csarnokában legyek. Mi nem szeretnénk semmiféle hírességek csarnokában feltűnni egészen addig, míg vissza nem vonulunk vagy meg nem halunk." - sóhajtotta.

Az együttes - melynek a napokban jön ki a How to Dismantle an Atomic Bomb (Hogyan ártalmatlanítsunk egy atombombát) című lemeze - Madonna, Bob Marley, a Beatles és Elvis mellett került be az első ötösbe, az "alapító atyák" közé. A pop nagyasszonya egyáltalán nem húzta a száját, mint Bono, szerinte ez nem egy szimpla vállveregetés. "Ez nem csak egy újabb díj. Azt hiszem, hogy nagyon jó társaságba kerültem. Megtisztelve érzem magam, hogy ennek a csoportnak vagyok a tagja" - lelkendezett Madonna.

Cliff Richard and The Shadowst választották az ötvenes évek kimagasló teljesítményének, a Rolling Stones a hatvanas évek markáns képviselője lett, a Queen a hetvenes évekért veheti át a díjat, Michael Jackson a nyolcvanas években nyújtott teljesítménye miatt kapta a külön elismerést, a múlt évtizedben pedig Robbie Williamst találták legjobbnak.

További U2-hírek: a 22-én megjelenő nagylemez anyagát már november 16-án, este 7 és 9 óra között hallhatják a hardcore-rajongók, legalábbis azok, akiknél bejön a BBC Radio 1 nevű rádióadó. A U2 élőben adja elő a dalokat a dublini Hannover Quayből, a zenekar stúdiójából.