Az új U2-album letölthető a világhálóról

Vágólapra másolva!
Előbb-utóbb minden neves együttes összes dala felkerül az internetre. A legutóbb Bono kedvetlenedett el, ugyanis U2 megjelenés előtt álló albuma is feltűnt a világhálón.
Vágólapra másolva!

A világ számos U2-rajongója hallhatja az új dalokat, jóval a november 22-i hivatalos megjelenés előtt. A How To Dismantle An Atomic Bomb (Hogyan hatástalanítsunk egy atombombát?) című nagylemez számai most kerültek fel a világhálóra.

A U2 a franciaországi, kínos intermezzo után (mikor egy fotózás alkalmával eltűnt egy félkész dalokat tartalmazó cédé) féltve őrizte a hanganyagot, de hiába - hamarabb került az internetre, mint a boltokba.

Eminem új albumával, az Encore című lemezzel pont ugyenez történt néhány nappal korábban, ezért a fehér rapper kiadója előrehozta a megjelenés hivatalos dátumát, a nagyobb károk elkerülése végett. A U2 szóvivője nem tudta megmondani az nme.com érdeklődésére, hogy mi lesz a sorsa az ír csapat albumának.

"Két év munkája veszett kárba! Nem tűnik túl hihetőnek, de pont ez történt velünk. Ráadásul pont az én CD-m volt" - morgolódott The Edge gitáros, mikor eltűnt a cédé. Akkor banda énekese, Bono is hallatta hangját.

A Daily Telegraph napilapnak nyilatkozva elárulta, hogy megvan a terv arra az esetre, ha felbukkannának a dalok a világhálón: "Ha a számok feltűnnek az interneten, akkor azonnal kitesszük a legális iTunes oldalaira is. Hamar készítünk majd CD-kópiákat, hogy a lemez a boltokban lehessen".

"Valódi ökörség volt. Évek és hosszú hónapok tervei és munkája veszett el, és arról már nem is beszélek, hogy ezzel jól tönkrevágták a vakációnkat" - sóhajtozott akkor Bono. Most sem sokkal boldogabb.