Kínosnak találják a Britney-tárlatot

Vágólapra másolva!
Az egyik vezető brit galériát elmarasztalják a kritikusok, amiért helyt ad a Britney Spears fotókiállításnak. A tárlatot a londoni Kortársművészetek Galériájában az érdeklődők ingyen tekinthetnek meg.
Vágólapra másolva!

Britney Spearsről szóló fotókiállítást rendez a londoni kortárs művészeti intézet. A gyűjtemény olyan darabokat is tartalmaz, melyeket híres divatfényképészek, köztük David LaChapelle és Herb Ritts készítettek, s melyek a világsajtót is bejárták.

A képek között megtalálható a híres Rolling Stone magazin címlap fotója és a 2003-as Music Awards botrányt kavaró csókja is Madonna és fiatalabb kollégája között.

A kritikusok azzal vádolták a múzeumot, hogy a fotókiállítást nem a Britney Spears-anyag művészi értéke miatt hirdették meg, hanem mert a népszerű énekesnő segítségével szeretnének nagyobb érdeklődést kelteni az intézmény iránt.

A BMG lemezkiadó szóvivője azonban tagadta a vádakat: "Londonban ez a legmegfelelőbb hely egy Britney Spears-kiállítás számára. Az ICA (Institute of Contemporary Arts) mindig is készségesen adott helyett a populárisabb műfaj bemutatására is. Az ICA ezenfelül modern és rendkívül színvonalas".