Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megjelenik a Fahrenheit 9/11 zenéje

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban október ötödikén, egy időben a film DVD-változatának piacra dobásával megjelenik a Fahrenheit 9/11 filmzenéje is, ráadásul egyből két lemezen.
Vágólapra másolva!

A Warner Bro. Records gondozásában egy 16 számot tartalmazó lemez lát majd napvilágot, melyen a film betétdalai egytől egyig megtalálhatóak lesznek: Neil Young Rockin' in the Free World-je, a Go-Go's Vacation-je, a Shiny Happy People az R.E.M.-től, a We Gotta Get out of This Place Eric Burdon előadásában, és több más dal is, melyet a film zeneszerzője, Jeff Gibbs jegyez.

A lemez eladásaiból származó bevétel egy részét Moore a Rock The Vote nevű mozgalomnak kívánja felajánlani, amely azt tűzte ki céljául, hogy megbuktatja Busht a novemberi elnökválasztáson.

Az Epic Records/Sony Music Soundtrax kiadásában egy másik lemez is megjelenik, amely az ilyenkor szokásos "Dalok és szerzők, akik hatással voltak a filmre" címkével a borítón kerül a boltokba. Ezen az albumon az eredeti filmzenéhez hasonlóan szintén az ellenkultúra legendás előadói lesznek majd hallhatóak, a 14 számot tartalmazó korongra többek között felkerült a Rage Against the Machine-ból is ismert Zack de la Rocha We Want It All című száma, Bob Dylan With God on Our Side című szerzeménye, a Boom! a System of a Downtól, a Clash Know Your Rights című dala, a Travelin' Soldier a Dixie Chickstől, valamint két élő felvétel: az egyik a Masters of War a Pearl Jam előadásában, a másik pedig természetesen egy Bruce Springsteen-szám: a Chimes of Freedom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről