Velvet Revolver: új zenekar régi nevekkel

Vágólapra másolva!
Velvet Revolver néven új zenekar alakult a Guns 'N' Roses egykori tagjaiból. A sokak által ígéretesnek tartott formáció Contraband című debütáló albuma május derekán kerül a lemezboltokba.
Vágólapra másolva!

Május 18-án jelenik meg a Guns 'N' Roses egykori tagjaiból (szólógitár: Slash, basszusgitár: Duff McKagan, dob: Matt Sorum) Dave Kushner gitáros és Scott Weiland énekes társulásával létrejött Velvet Revolver rockbanda Contraband (Csempészáru) című debütáló lemeze.

A zenekar sikerre van ítélve, ha csak Scott Weiland, a Stone Temple Pilots egykori énekese másképp nem gondolja. A frontember ugyanis az utóbbi időben több időt töltött rehabilitációs intézetekben, mint stúdióban, és úgy tűnik, ez idáig nem sikerült megszabadulnia a kábítószer-függőségétől. Jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene, ám zenésztársai ennek ellenére is ragaszkodnak hozzá.

A Velvet Revolver hivatalos honlapjahttp://www.belowempty.com/Velvet-Revolver/index.php

A Velvet Revolver zenéjéről az énekes korábban úgy nyilatkozott a Rolling Stone magazinnak, hogy úgy szól majd, mint a Stone Temple Pilots és a Roses a legjobb pillanataikban. Az előkészületetek során vagy ötven dal közül választották ki a korongra kerülő tucatnyit. McKagan hangsúlyozta, hogy nem egyetlen sikeres single-t akartak, amely mellé - a gyakran alkalmazott sikerrecept szerint - még jó néhány töltelékdalt helyeznek el a korongra. Az egész album olyan, mint egy zenei utazás.

Az első kislemez a Slither lesz, amit már a napokban kezdenek el játszani az amerikai rádiók. A lemez producere, Josh Abraham jól ismert név a szakmában, hiszen olyan zenekarokkal dolgozott korábban, mint a Limp Bizkit vagy a Staind.