Robbie Williams a leghallgatottabb

Vágólapra másolva!
Egy közvélemény-kutatás szerint Európában a rockzene legyőzte a popmuzsikát, így előbbi a legkedveltebb könnyűzenei stílus. A legtöbb válaszoló Robbie Williams mellett voksolt, mikor kedvenc előadójáról kérdezték.
Vágólapra másolva!

"A rock visszatért, és egyre hangosabban szól!" - jelentette be Simon George, a Music Choice képviseletében. A cég végezte a közvélemény-kutatást az öreg kontinensen - legalábbis annak egy részén. Nyolc nyugat-európai országot vizsgáltak a zenei kutatás során, és 30 ezer ember küldte vissza nekik a kérdőívet: az eredmények alapján hat országban a rock bizonyult a legnépszerűbb zenei stílusnak, írja a CNN.

A szólisták, együttesek közti rangsor élén a nemrég Budapesten is bizonyított brit Robbie Williams trónol, mögötte az amerikai rapper, Eminem nyomul. A dobogó harmadik fokán egy veterán együttes, a Metallica található, őket az ír U2 követi, ötödik pozícióban pedig a már húsz éve a pályán lévő Madonna tűnik fel. Angliában a népszerűségi lista csak az első helyen egyezik az összesített végeredménnyel, a Take That volt csillaga mögött olyan előadók és zenekarok tűnnek fel, mint a Coldplay, Radiohead, Shaggy, Dido, Red Hot Chilli Peppers, Justin Timberlake, The White Stripes és a Queen.

"Az európaiak, de különösen a britek, kezdenek belefáradni az újabb és újabb popcsillagokba, akiket a lemezkiadók futtatnak" - közölte a kutatást végző cég nevében George, de azt is hozzátette, hogy a nemzeti kislemez-listák nem reflektálják a közízlést.