Phil Collins medvéknek írt zenét

Vágólapra másolva!
Miután 1999-ben a Tarzan című filmhez komponált zenét, a Genesis énekese újra együtt dolgozik a Disneyvel: ezúttal a Brother Bear rajzfilm muzsikáját készítette el. Az első dal már október elején a boltokban lesz, Tina Turner énekli majd Collins szerzeményét.
Vágólapra másolva!

Négy év elteltével Phil Collins újfent a Disneyvel szövetkezve írt dalokat egy rajzfilmhez: összesen hat zenei téma megírására kérték fel az ismert muzsikust. A dalok közül az egyiket - mely a Great Spirits címet viseli - főcímdalnak választották, ennek eléneklésére viszont nem a Genesis volt frontembere, hanem egy másik nagy sztár, Tina Turner vállalkozott.

Robbie Williams alakítja Freddie Mercury-t/szorakozas/zene/20030922robbie.html

"A popipar mára nagyon felgyorsult, és rutinná vált, hogy ha kiadsz egy lemezt, utána két évig turnézni kell. Bár nem érzem magamat öregnek, de ehhez már nincs kedvem. Van családom, egy kisfiam, Nicholas, őket nem akarom egy turné miatt végigrángatni a fél világon. Az új album, a Testify is úgy jöhetett létre, hogy ígéretet kaptam a kiadómtól, nem kell turnéznom. A filmzenék készítése viszont színtiszta stúdiómunka, amit össze tudok egyeztetni a családi élettel, és alkotóilag is élvezem. Egy rajzfilmben minden nagyon gyorsan történik: felmászik, leesik, átugorja, elrepül, utánamegy, összeütköznek... Ezt a sebességet a zenének is követnie kell, és én szeretem ezt a tempót" - nyilatkozta Collins a Találkozások magazinnak.