A Phish gitárosa kiskorúval egy csónakházban

Vágólapra másolva!
Mike Gordon állítólag csak fényképeket akart csinálni a kilencéves kislányról a félreeső csónakházban. Mivel a kiadó segítségével sikerült megegyezni a szülőkkel, végül csak kiskorú veszélyeztetéséért kell a bíróság előtt felelnie.
Vágólapra másolva!

Kiskorú veszélyeztetésének vádjával letartóztatták Mike Gordont, a Phish basszusgitárosát. A 38 éves férfit augusztus 11-én, a New York-i Jones Beach-en tartott koncert alkalmával tartóztatták le azt követően, hogy a rendezvény egyik exkluzív vendége egy félreeső csónakházban, Mike Gordon társaságában talált rá kilencéves kislányára. A zenész azt állította, hogy ő csupán művészfotókat szeretett volna készíteni a kislányról, akinek a rendőrségi jelentés szerint nem esett baja.

A kislány édesapja, aki Gordonhoz hasonlóan külön meghívót kapott a színfalak mögé, a Hell's Angels elnevezésű ismert motoros banda tagja. Állítólag ők segítettek a biztonsági embereknek feltartóztatni Gordont, amíg a rendőrök a helyszínre nem érkeztek, és - ahogy az eset egyik szemtanúja fogalmazott - "a fiúk nem voltak túl kíméletesek a rocksztárral szemben".

"Alaposan kielemeztük mindkét féllel a Jones Beach-en történteket, és az elhangzottak alapján kijelenthetjük: mindössze egy szerencsétlen félreértésről van szó Mike Gordon és a kislány szülei között, amelyet igyekezünk minél előbb elsimítani" - hangzott Phish kiadója, az Elektra Records néhány nappal ezelőtti, a letartóztatás kapcsán kiadott közleménye.

Mike Gordont - akinek augusztus 26-án jelenik meg első, Inside In című szólóalbuma - ez év szeptember 29-ére idézte be a bíróság. Egyes szakértők szerint több mint egyéves börtönbüntetésre ítélhetik, amennyiben bebizonyosodik bűnössége.