Lopásmentes Szigetet ígérnek

Vágólapra másolva!
Kiterjesztett lopásvizsgáló-rendszert, minőségvizsgáló szolgálatot, kitelepített rendőrőrsöt és udvarias biztonsági személyzetet ígérnek a jubileumi Sziget rendezői.
Vágólapra másolva!

A szervezők minden eddiginél biztonságosabb egy hetet jósolnak a tizedik Sziget Fesztivál idejére. Az Óbudai-sziget területén állandó rendőrőrs működik, huszonkét egyenruhás és több civil rendőr ügyel majd a rendre és fegyelemre. Jelen lesznek a tűzoltók is egy járőr- és egy locsolókocsival.

A szigetlakók saját értékeinek védelmében a beléptetéskor jelképes összegért kölcsönözhetnek jeladókat, mely a kijáratnál – a nagyáruházakéhoz hasonló rendszer alapján – felállított kapunál jelzi a lopási kísérletet. A jellegzetes detektor idén már a híd teljes szélességében vizsgálja a csomagokat. Az eszköz tavaly egy kisebb tolvajbanda lefülelésével debütált, akik éppen jó pár hátizsákkal tartottak kifelé a szigetről. Az esetből rendőrségi feljelentés, a rendszer használatából hagyomány lett.

Te jössz a Pepsi-szigetre? http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=8203A 2002-es Sziget részletes programjahttp://www.sziget.hu/fesztival/program/

Idén is lesz huszonnégy órás orvosi és mentőszolgálat: kerékpáros, gyalogos elsősegélynyújtók, nővérek, addiktológusok, orvosok és szociális munkások nyújtanak segítséget szükség esetén. A szigetlakók biztonságára 1200 fős biztonsági szolgálat ügyel váltott szolgálatban, a tömegirányító feladatokat nyelveket beszélő egyetemisták, főiskolások segítik. A látogatók biztonságát szolgálja a beléptetés helyén és a főbb helyszíneken felállított video-figyelőrendszer.

Új szolgáltatás a minőségellenőrző csoport, melynek tagjai a sziget minden lehetséges pontján, standján és programján megjelenhetnek, lesújtva a színvonaltalan helyszínekre, netán csalni próbáló kereskedőkre. A közönségszolgálati irodában a látogatók is élhetnek esetleges panaszaikkal. A külföldiek okulására pedig létrejön a Magyar Nyelvi Elsősegélynyújtó; itt ismerkedhetnek meg a legfontosabb magyar kifejezésekkel.