Lazítson kekszboltban, borozzon kastélyban!

Vágólapra másolva!
Az ünnepi készülődés szinte mindenkit kikészít. Ha megteheti, szökjön el néhány órára a pörgésből, és lazítson egy kicsit!
Vágólapra másolva!

Összegyűjtöttünk néhány kitűnő hétvégi programot, amelyeken kieresztheti a fáradt gőzt és erőt gyűjthet az ünnepléshez.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Művészet és gasztronómia egyben

A KREA hallgatói illatos punccsal, forralt borral, házilag készített finomságokkal és egy különleges karácsonyi vásárral várják az első félév utolsó napján, december 20-án a látogatókat. Az iskola karácsonyi ünnepsége kora délután ingyenes kreatív foglalkozásokkal kezdődik, ahol tanári segítséggel készülnek majd a karácsonyfa dekorációk és az ajándékcsomagolások. A tantermek piactérré változnak, itt a Kreások nagyközönség előtt talán először bemutatkozó alkotásait lehet megvásárolni.

A La Delizia kekszmanufaktúrában szombatig Fehér Ada fiatal debreceni képzőművész családi eseményekről készült, izgalmas változásokon átesett fotóit láthatjuk. A képzőművész a fotográfiai felületet újraértelmezve használ csipkét, hímzést, festést műalkotásai létrehozásakor, amelyek a valós történet és a mese határmezsgyéjén egyensúlyoznak. Az adventi stressz idején mindenki megérdemel egy ilyen „édes” programot.

Kicsiknek és nagyoknak

December 21-én startol a 6. Télköszöntő Fesztivál Újbudán. A helyszín a Fővárosi Művelődési Ház lesz, így nem kell fagyoskodni. Szombaton délelőtt karácsonyi kézműves műhely, színházi előadás és táncház is lesz a Muzsikás Együttes közreműködésével, este pedig a zenekar karácsonyi koncertet ad ugyanitt.

A MÁV Szimfonikus Zenekar főleg 5 év körüli gyerekeket vár Játszódó című gyerekkoncertjére 21-én 11 órakor. Az 50 perces program sok közös énekléssel, tánccal, szabad mozgással és elmélyült zenehallgatással telik. Szülők, nagyszülők és gyerekek közös zeneélménye ez, ezért fontos, hogy minden kicsihez felnőtt kísérő is társuljon. A belépőjegy: 800Ft/fő, a részvételi szándékot előre kell jelezni.

Pláza helyett kastély

Egy séta a Nagytétényi Kastélyban felér egy időutazással. Az Elvarázsolt órák programsorozat keretében a kastély 28 termében neves iparművészek által egyedi módon feldíszített karácsonyfákat lehet megcsodálni, ezenkívül iparművészeti és kézműves vásár, kürtöskalács és forró téli italok várják a látogatókat. December 21-én a Maszk Bábszínház eleveníti fel a népi bábtáncoltató betlehemezés hagyományait, utána pedig kézműves foglalkozás lesz.

Ha pedig semmi másra nincs ideje, korcsolyázzon egy jót! A Városligeti Műjégpálya este 8-ig nyitva tart, de az Aréna Pláza Jégteraszán este 9-ig is kikapcsolódhat!