Mesterházy szerint az MSZP csak demokratikus párt javára lépne vissza

Vágólapra másolva!
Egy Jobbik-aktivista kérdésére Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje azt mondta, hogy az "egy demokratikus pártnak összefogni csak demokratikus párttal lehet". Egy komáromi lakossági fórumon megjelenő Mesterházy szerint az MSZP meglepetést fog okozni a választáson.
Vágólapra másolva!

Egy demokratikus pártnak összefogni csak demokratikus párttal lehet, visszalépni egy demokratának csak olyan javára lehet, aki demokrata - jelentette ki Mesterházy Attila komáromi lakossági fórumán egy Jobbik-aktivista kérdésére, miszerint visszaléptetné-e jelöltjét az MSZP a Fidesz javára a választások második fordulójában.

"A Magyar Szocialista Párt az egyetlen olyan demokratikus párt, amely meg tudja védeni a baloldali, akár liberális értékeket, a jogállamot, a demokráciát, az emberi méltóságot és a magánélet szentségét. A Magyar Szocialista Párt egyedül készül a választásokra. A mi forgatókönyvünk az, hogy meglepetést fogunk okozni" - jelentette ki Mesterházy Attila a jórészt idősekből álló, közel 200 fős közönség előtt.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje rámutatott, hogy soha nem hallotta még a kérdést fordítva feltenni. Orbán Viktor szerint a magyar baloldal genetikailag úgy van kódolva, hogy amikor teheti, ráront a nemzetére, ezért várna a Fidesz elnökétől néhány egyenes mondatot az ügyben, hogy ezt a kérdést fel lehessen tenni - fogalmazott Mesterházy Attila.