Jövőre már költöznek a BudaPart első fecskéi

Vágólapra másolva!
10 év, 6 ütem, 30 épület A Kopaszi-gát mellett található, különleges adottságú, 54 hektáros fejlesztési területen jelenleg 207 ezer négyzetméteren folyik a munka, a teljes első ütem kivitelezése zajlik. A Property Market nemzetközi szakértőgárda bevonásával álmodta meg az új városnegyed beépítését, melynek egy meghatározó, s egyben egyik legimpozánsabb területe jövőre már megtelik élettel.
Vágólapra másolva!
Forrás: budapart.hu

Budapesten belül jelenleg Újbudán van a legnagyobb értékesítési volumen az új lakásokat tekintve. Ezzel együtt erős irodai alpiacról is beszélhetünk, ezért a Kopaszi-gát szomszédságában jelenleg hat épület – a BudaPart OTTHONOK első négy, 635 lakást magába foglaló épületegyüttese, a BudaPart GATE irodaház és az olajipari vállalat saját beruházásában készülő MOL Campus – kivitelezése zajlik.

A lakások eladottságának és az irodák bérbeadottságának magas szintje miatt hamarosan újabb épületek kerülnek a piacra.

A Property Market már az első lakók és dolgozók mindennapjainak kényelme érdekében is infrastukturális fejlesztéseket végez. Hamarosan végeznek a budai fonódó villamoshálózat meghosszabbításának terveztetésével.

Forrás: budapart.hu

Tudatosan alakítják a kiskereskedelmi- és szolgáltató egységek bérlő-mixét. Ennek az az oka, hogy az itt kialakuló közösség-formálásának és az ott lakók és dolgozók mindennapi kényelmének támogatását egyik fő feladatának tekinti az ingatlanfejlesztő. A Duna-part közvetlen közelsége, a Lágymányosi-öböl nyugalma, a magas zöldfelületi arány, a könnyedén megközelíthető, mindössze 3,5 kilométerre lévő belváros, továbbá a Market Építő Zrt. által garantált építészeti minőség mind ezt a célt szolgálja.
Ebbe a páratlan adottságú környezetbe nem csupán lakások és irodák épülnek; a szakértők egy olyan élettér kialakításán dolgoznak, ahol egyszerűen jó lenni. A fejlesztési koncepció központjában az ember áll, ezért városszociológusok, táj- és szabadépítészek, továbbá az élhető várostervezés szinonimájának számító koppenhágai ADEPT építészeti iroda munkatársainak bevonásával alakították ki a végeredményben akár több mint 30 ezer főt befogadó BudaPart beépítési koncepcióját, amelyet egy fajta kellemes kettőség jár át. A főváros új városnegyede egyszerre nyújtja majd az urbánus városi közeg és a vízparti, természetközeli nyugalom karnyújtásnyira elérhető lehetőségét.

Forrás: budapart.hu

A változatos építménymagasságú, benapozottságot és panorámát optimalizáló tömegmodellel a 7 hektáros Kopaszi-gát hangulata az öböl túlpartján kerül bővítésre. A park további 13 hektárral bővül ki a leendő iroda- és lakóépületek körül, az épületek belső kertjei pedig újabb 6 hektárnyi zöld felülettel biztosítják a rekreáció alternatíváit, a 11 hektár vízfelület megannyi lehetősége mellett. Már az első ütemben 110 db fa, továbbá körülbelül 1000 m²-nyi cserje és virágzó évelők ültetését tervezik. A Kopaszi-gát jelenlegi parkja az öböl túloldalán 13 hektárral bővül, amit az épületek belső udvarai további 6 hektárral bővítenek.

Mindemellett várostervezési eszközökkel is segítik a kapcsolatok és közösségek kialakulását, valamint táplálását. Multifunkcionális játszóterekkel, köztük egy ma még szintén ritkaságnak számító vizes játszótérrel, bérelhető kiskerti parcellákkal, zárt kutyafuttatóval és agility-pályával, sportpályákkal, futóúttal, valamint street fitness-, street workout pályákkal, továbbá a 11 hektáros öbölben elérhető vízi sportolási lehetőségekkel szeretnék erősíteni a BudaPart társas jellegét. Egy tervezett applikáción keresztül ugyanekkor egymásra találhatnak az egymáshoz közelálló érdeklődési körrel rendelkezők, de akár parkolóhelyet is foglalhatnak az itt élők és dolgozók.

Forrás: budapart.hu

A fenntarthatóság jegyében szintén több megoldást terveztek a BudaPartra, ilyenek például az elektromos autótöltő állomások, a MOL BUBI közbringarendszer és kerékpártárolók telepítése, a mozgást-, jelenlétet- és természetes fényt érzékelő modern közvilágítás, az energiatakarékos hűtési- és fűtési rendszerek, az energiahatékony liftek vagy az ivóvíz-felhasználást csökkentő berendezések. Hasonló technikai újításokat alkalmaznak majd az új dél-budai parkokban is: kisebb elektronikai eszközök töltésére alkalmas okos- és egyben környezettudatos, újrahasznosított anyagból készölt padok, valamint magyar fejlesztésű, tűzcsapra szerelhető ivókutak kerülnek a tervek szerint telepítésre.