Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés

Orbán Viktor kormányfő azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben hétfőn. 

 

17:13
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Több kérdésre már nem válaszol a kormányfő

A kormányfő több kérdésre már nem válaszol, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

17:04
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Napokon belül visszakerül a ferihegyi repülőtér állami tulajdonba

Orbán Viktor kormányfő Kanász-Nagy Máténak (LMP) azt válaszolta, Budapesttől 280 milliárdos adósságot vettek át. 280 milliárd forintos terhet vettek le a budapestiek válláról - tette hozzá. 4000 milliárd forintos fejlesztés volt Budapesten, sokan szeretnék, ha ennyi pénzt kapnának - mondta a kormányfő. Több százmilliárdos állami beruházás fut Budapesten. Aránytalanul sokat juttat ennek a fővárosnak a kormány - mondta Orbán Viktor. A kormányfő arról is beszélt, hogy napokon belül visszakerül a ferihegyi repülőtér állami tulajdonba, és ahogy ez megtörténik, a kormány dönteni fog az oda vezető infrastruktúra fejlesztéséről is. 

16:57
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

" Nem felszólításoknak, hanem a törvényeknek kell megfelelnie az ügyészségnek"

Polt Péter Tordai Bence (Párbeszéd) kérdésére válaszolva azt mondta, nem felszólításoknak, hanem a törvényeknek kell megfelelnie az ügyészségnek. Az ügyészség nemzetközi összehasonlításban is gyorsan dolgozik - tette hozzá. Egy V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester által írt levelet jelenleg is vizsgál az ügyészség - tette hozzá. Polt Péter arról is beszélt, Varga Judit nem követte el a hamis vád bűncselekményét, mert nem hatóság előtt követte el, mert a volt férje előtt beszélt, és az utóbbi nem tekinthető hatóságnak.  

16:51
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezt a javaslatot nem tudjuk támogatni

Orbán Viktor kormányfő Toroczkai László (Mi Hazánk) kérdésére válaszolva azt mondta, egyfolytában a magyar emberek segítésén dolgozik. Nem támogatja azt a javaslatát az ellenzéki pártnak, hogy minden egyes miniszter évfolyamtársát zárják ki az egyes állami állásokból. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hajlandó a végrehajtási rendszer átalakítására megfelelő javaslat esetén. A kormányfő elmondta, a Schadl-ügy lefolyása mutatja, hogy vannak következményei az egyes cselekedeteknek. 

16:44
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Az önkéntes kamarai rendszer híve Matolcsy

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Lukács László György (Jobbik) kérdésére azt válaszolta, nem lett kamarai szakértő az elmúlt időszakban. A jegybankelnök az önkéntes kamarai rendszer híve. 

16:36
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Polt Péter: Az ügyészség minden lehetséges bűncselekményt kivizsgál majd

Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta Harangozó Tamás (MSZP) kérdésére, hogy Frücht Pál már válaszolt ezekre. Van nyomozás a Magyar Péter által bemutatott hangfelvétel ügyében. Majd a tények határozzák meg, hogy megvalósult-e bűncselekmény. Az ügyészség minden lehetséges bűncselekményt kivizsgál majd, és erről majd határozatot hoznak - tette hozzá. Polt Péter felhívta a figyelmet arra, hogy az iratokba nem lehet belenyúlni, mert annak nyoma van. Valamennyi bizonyíték és adat követhető a Schadl-ügyben, és ez ki fog derülni majd - tette hozzá. Polt Péter arról is beszélt, hogy az ügyészség független, de a munkáját ellenőrzik. 

Az elmúlt időszakban olyan törvényeket fogadtak el, amelyek biztosítják a bíróság ellenőrző munkáját; kérem, mélyedjen el Ön is ezekben a szabályokban. 

 

16:29
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor: Zéró tolerancia van a gyermekbántalmazással szemben

Pintér Sándor belügyminiszter Orosz Annának (Momentum) azt válaszolta, hogy zéró tolerancia van a gyermekbántalmazással szemben 2010 óta. Most 663 pedofil bűnelkövető van rács mögött - tette hozzá. A belügyminiszternek semmilyen jogköre nincsen a kegyelmi ügyekben - mondta a miniszter. Pintér Sándor arról is beszélt, hogy ők nem bocsánatot kérnek, hanem intézkednek. Az országban a közrend és a közbiztonság remek, mert a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ezt meg kell köszönni a rendőröknek. Pintér Sándor megkérdezte Orosz Annát, hogy miért kötöttek szerződést egy pedofillal Újbudán, amikor Orosz volt az alpolgármester.   

16:22
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

"Ez nem felel meg a valóságnak"

Orbán Viktor kormányfő arról is beszélt, nem szorul a védelmére a jelenlegi államfő, és ezért visszautasítja az erre vonatkozó kijelentését Aratónak. A kormány akkor tárgyal olyan jogi ügyekről, amikor jelentős elhúzódás van. Nem felel meg a valóságnak, hogy én döntök mindenben - mondta a kormányfő. 

Most 663 pedofil bűnöző van börtönben, míg 2010-ben csak 81 volt. 

 

16:20
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Figyelmeztetés Aratónak

Arató Gergely Gyurcsány-párti képviselőt Latorcai Jánosnak, a levezető elnöknek figyelmeztetnie kellett. 

16:18
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A kormány kegyelmi ügyekbe nem szól bele

Orbán Viktor Arató Gergelynek (Gyurcsány-párt) azt válaszolta, a kormány kegyelmi ügyekbe eddig sem szólt bele, és a jövőben is így lesz. A kegyelmi ügyek a köztársasági elnökre tartoznak. Nem kellett volna Novák Katalinnak kegyelmet adnia ebben az ügyben. A börtönben lévő pedofilok számát jelentősen növelte a kormány az eredményes büntetőpolitika révén - tette hozzá. Sulyok Tamástól joggal remélhetjük, hogy az elődjéhez hasonló hibát nem fog véteni. A kormányfő közölte, a jövőben pedofil bűncselekményben részvevők nem kaphatnak kegyelmet, ha az erre vonatkozó törvényt elfogadják. 

16:10
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik az azonnali kérdések órája. 

16:09
április 08, 2024
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdések órája

Orbán Viktor kormányfő azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben hétfőn.