Magyar Péter baloldali tüntetése: guruló dollárokra ácsingózó hordószónokokat hallottunk

Magyar Péter, tüntetés, baloldali tüntetés, Kossuth tér, Budapest, 2024. 04. 06.
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
Politikai árvák gyűlése katarzis nélkül - így értékelte ifj. Lomnici Zoltán az agresszív Magyar Péter szombati baloldali tüntetését.
Vágólapra másolva!

Elmaradt a panem és circenses - a kiütéssel padlóra küldött bokszreménység Nagy Ervin kivételével, a beharangozott meglepetésvendégek helyett üres kézzel várta Magyar Péter a kíváncsiskodókat a Kossuth térre - mondta ifj. Lomnici Zoltán az Origónak a szombati demonstrációról. A Századvég Alapítvány jogi tanácsadója szerint arra a térre, amelyet már sokan megtöltöttek, de csak egy politikai közösségnek sikerült a tömeget valódi és tartós voksokra váltania, a Fidesz-KDNP vezette nemzeti oldalnak.

Mert egy demokráciában a választások számítanak igazán, ott dől el a legitimitás és a valódi felhatalmazás kérdése.

Magyar Péter, tüntetés, baloldali tüntetés, Kossuth tér, Budapest, 2024. 04. 06.
Magyar Péter semmit sem mondott
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A szakértő szerint Magyar, mivel nóvummal nem tudott előállni, adós maradt a legfőbb válasszal - milyen módon kívánja magát jogállami keretek között megmérettetni. Az eddigi fenyegetései a “kétharmad lebontására”, amit az Andrássy úton elmondott, nyilván nem tarthatóak sokáig, és ahogy arra szakértők rámutattak, anarchiához, polgárháborúhoz vezetnének. 

Arra sem kaptunk választ, hogy kik állnak Magyar mögött és miből finanszírozta eddigi gyűléseit. Bár az is tény, hogy a Noár-mozgalomhoz köthető egyesület felvállalása nyomán csak erősödik a gyanú, hogy a dollárbaloldal újabb szereplőjét láttuk a színpadon. 

Mellékesen megjegyezhető, hogy a Békemenet gyenge koppintása sem erősíti Magyar politikai pozícióit, ráadásul hamarosan megfelelő választ fognak kapni, akik valóban elhitték Magyar Péter blöffszerű megjegyzéseit ebben a körben - mondta ifj. Lomnici Zoltán. 

Ami izgalmas kérdés továbbá, hogy mit szólnak ehhez a baloldal pártjai? Vajon felrázza-e őket az a tény, hogy már komolyan veszélyezteti a pozícióikat egy, a volt feleségét megalázó hangfelvétellel, középszerű retorikai képességekkel és Nagy Ervinnel támadó politikai áruló.

Ez most a baloldal nagy harca, június pedig az ellenzék Waterlooja lehet - zárta az elemző. 

Magyar Péter eltévedt

Mint arról korábban beszámoltunk, kínos unalomba fulladt Magyar Péter szombati, több száz milliós hangosítással megrendezett, méregdrága tüncikézése. Miután kihisztizte magát, mert nem olyan zene szólt, ami neki tetszik, eltévedt a belvárosban, hülyézett egyet, végül csak megérkezett a térre. A megszokott baloldali paneleken kívül semmit sem mondott, de azt legalább nagyon hosszan és bakikkal tele. Érdekes még, hogy a Soros György által pénzelt dollárbaloldal 2022-es tüntetésein használt technika bukkant fel Magyar Péter rendezvényén. Mindez akár 200 millióba is kerülhetett.