Svájcban bujkált Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözője

Vágólapra másolva!
Egy drogbanda egyik tagja önként adta fel magát pár héttel korábban, azonban egyik társát azóta is nagy erőkkel kereste a rendőrség, ugyanis a férfi Európa egyik legkeresettebb bűnözői közé tartozik. Azonban néhány napja ő is feladta magát a rendőrségen. A férfi négy társával együtt termesztette a drogot egy hatalmas üzemben, amit évekkel ezelőtt felszámolt a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Kevesebb mint három héttel ezelőtt írtunk arról, hogy Cs. András önként feladta magát a debreceni rendőrségen. A férfi Európa legkeresettebb bűnözői közé tartozott, ugyanis tagja volt annak a drogtermesztő- és terjesztő bandának, aminek az üzemét 2021-ben számolta fel a rendőrség.

Az üzemben 2020-ban és 2021-ben előbb Kecelen, majd Kecskeméten mintegy 300 millió forint értékű beruházással hoztak létre egy jól felszerelt, számítógépes rendszerrel működtetett kábítószer-termesztő üzemet.

Miután a rendőrök felszámolták a hatalmas üzemet, azonnal azonosították a drogbanda mind a hét tagját. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon fogtak el. Ezután a szökésben lévő öt taggal szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Ezután a bandatagok még az Europol Game Over és a Could you be our next hero médiakampányában is szerepeltek 2022 őszén és 2023-ban.

Férfi, szék, bilincs, közelről, illusztráció
A drogbanda utolsó tagja évekig bujkált Svájcban. 
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2019 CC7/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2019 CC7/Shutterstock.  No use without permission.

Az egyik bandatag, V. Sándor István és társai Spanyolországba menekültek, ahol folytatták a drogterjesztését és éveken át álneveken bujkáltak. A gyanú szerint a rejtőzködésük alatt 2022 tavaszától magyarok segítségévével kamionokba rejtették a kábítószert, amik Magyarországra hozták az illegális árut. 

A csempészés alatt legalább 10 alkalommal alkalmazták ezt a módszert.

 Összesen 100 kilogramm marihuánát és 10 kiló kokaint hoztak be.

A banda öt szökésben lévő tagjából hármat, V. Sándort, V. Rolandot és K. Erik Tibort tavaly július 19-én fogták el a spanyolországi Alicante városában.

A negyedik szökevény, Cs. András február 28-án délelőtt önként feladta magát Debrecenben. A 35 éves férfi azóta tartóztatásban van.

Miután Cs. András elfogása után már csak egy bandatag volt szökésben, így elhatalmasodott rajta a nyomás,

ezért B. Tamás március 16-án önként feladta magát búvóhelyén, Svájcban.

 A 33 éves férfi 2022 ősze óta szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján. A férfi jelenleg őrizetben van Svájcban.