Spanyolországban is tevékenykedő drogszervezetet számoltak fel a Pest vármegyei rendőrök

Vágólapra másolva!
Közel négy évvel ezelőtt indított nyomozást fejeztek be a Pest vármegyei rendőrök. Több sorozatban számoltak fel egy dílerkedéssel foglalkozó bűnszervezetet, az akciók itthon és Spanyolországban történtek. Az ügyben összesen 11 emberrel ellen nyomoztak.
Vágólapra másolva!

2020 júliusában megállítottak egy kamiont az M7-es autópálya sormási pihenőjében, melyben több, mint 50 kiló marihuánát találtak.

A NAV intézkedését követően a rendőrök nyomozást indítottak, melynek során kiderült két ügyet egyesíteniük. Először ugyanis 

rablások miatt indítottak eljárást egy erőszakos banda tagjai ellen, melyek közül néhányról megállapították, hogy drogkereskedelemmel is foglalkoznak

A nyomozásban egy évvel később történt komolyabb fejlemény.

Az andalúziai Albox, illetve Torrox melletti farmokat a Guardia Civil munkatársai kutatták át, míg itthon a Pest vármegyei rendőrök folytatták a vizsgálatokat.

A spanyol rendőrök az átvizsgált helyszíneken 40 kiló marihuánát lefoglaltak, négy magyar bűnözőt elfogtak.

 Ők kiadatási letartóztatásban várták, hogy hazaszállítsák őket.

Tavaly októberben a banda utolsó, még szökésben lévő tagját is megtalálták és hazaszállították.

A nyomozás során megállapították, hogy a szigorú hierarchiára épülő, főként magyarokból álló bűnszervezet 

spanyolországi ültetvényeken termesztett marihuánát. Az ottani becslések szerint is legalább 270 kiló drogot aztán egy kamionba pakolták, majd Németországba, illetve Magyarországra szállíttatták.  Az egyik ilyen alkalommal csaptak le egy sofőrre 2020 júliusában az M7 autópályán.

 Évente egyszer szüreteltek, a 200 kilós szállítmányt a két célországba utaztatták. Emellett az volt a tervük hogy 1 tonnásra növelik a hozamot, aminek érdekében további 6-800 tő telepítésére készültek, melyekhez az új földterületet már megvásárolták. A spanyol és magyar rendőrök azonban gátat szabtak a tervüknek.

A Pest vármegyei rendőrök mostanra az összes bandatagot azonosították, felkutatták, elfogták, hazahozatták.

A rendőrök bűnszervezetben, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt nyomoztak 11 emberrel szemben. A vizsgálatokat befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Forrás: Police.hu