Kínosan magyarázkodik a főpolgármester a külföldről érkező mikroadományokról - videó

karácsonygergely, kampány
Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely azt állítja, nem is hallott arról, hogy nem mikroadományokból, hanem többnyire egy adományozótól érkeztek a guruló dollárok az Action for Democracyhoz.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint az Action for Democracy pénzügyi beszámolójából kiderült, hogy szó sincs mikroadományokról, hanem gyakorlatilag 

egy adományozótól érkeztek azok a külföldi pénzek, amiket az ellenzéki összegfogás végül a 2022-es választási kampányára használt fel.  

Adja a butát, aki nem tud semmiről

A Magyar Nemzet megszólaltatta az ügyben Karácsony Gergelyt, aki ismét igyekezett elbagatellizálni az ügyet. A stábnak azt mondta a botránnyal kapcsolatban, hogy még csak nem is hallott az ügyről. A főpolgármester nem adott egyenes választ arra sem, hogy tudomása szerint a baloldal valójában mikroadományokból szerezte-e a mintegy négy milliárd forintnyi összeget, vagy pedig egy adományozó támogatta-e a kampányt. 

A politikus ehelyett magyarázkodásba kezdett, és azt kezdte el bizonygatni, hogy egy forint közpénz sem volt a támogatásban. Csakhogy azt eddig sem állította soha senki, hogy közpénzről lenne szó, hiszen egyébként is - legalábbis a baloldal eddigi magyarázata szerint - magánszemélyek adományaként érkezett a forrás.

Szerintük hazafias kötelesség mindent megtenni azért, hogy ne érkezzenek uniós források hazánkba

A Magyar Nemzet arról is kérdezte az ellenzéki politikusokat, hogy dolgoznak-e azon, hogy ne érkezzenek uniós források hazánknak. Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője ugyanis korábban arról beszélt, hogy hazafias kötelessége mindent megtenni azért, hogy ne érkezzenek olyan uniós források, amikről úgy tartják, hogy azok fideszes zsebekben landolnak.

A Párbeszéd társelnöke, Barabás Richárd nem adott választ erre a Magyar Nemzetnek, míg párttársa Szabó Tímea azt mondta, hogy a kormánynak kellene dolgozni azon, hogy megérkezzen az uniós támogatás.

A DK-s Arató Gergely pedig azt állította, már a kérdéssel is hazudik a Magyar Nemzet stábja, ugyanis soha nem mondtak olyat, hogy ezen dolgoznának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK