Halálra vertek egy férfit Hajdúnánáson

ököl, kéz, verekedés, erőszak
Vágólapra másolva!
Két férfi egyszerre ütötte ismerősöket egy összejövetelen. Addig verték, amíg a férfi meg nem halt. A gyilkosságot egy harmadik férfi, az egyik támadó apja is végignézte, de semmit sem tett.
Vágólapra másolva!

A két fiatalabb férfi és egy barátjuk rendszeresen ivott, még lakásuk sem volt, ezért egy ismerősük megengedte, hogy nála lakjanak a hajdúnánási otthonában.

2022. június 8-án a házigazda nem volt otthon, délután 

a két férfi, egyikük apja, és a barátjuk közösen iszogatni kezdett. Közben a barátjuk összeveszett az idősebb férfival.

A két fiatal férfi ezen felháborodott, és tenyérrel arcon ütötték.

Másnap már reggeltől elkezdték az ivást, az alkohol miatt a barát kötekedni kezdett, és délután 5 körül provokálni kezdte az idősebb férfit, aki azonban nem reagált.

A két fiatalabb férfi viszont nem hagyta annyiban, rátámadtak ismerősükre, és 

több órán keresztül ütötték-verték és rugdosták. Többször fejbe verték ököllel, letört faággal és vascsővel is. Ezután felváltva hasba ütötték tiszta erőből a házban talált felmosórúddal.  Az idősebb férfi mindezt végignézte,

és semmit nem tett annak annak érdekében, hogy megakadályozza a verekedés elfajulását.

Így az ismerős férfi életveszélyes belső sérüléseket szenvedett, ami miatt rövid időn belül, még a helyszínen meghalt. 

Az ügyben Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A főügyészség gyilkosság miatt emelt vádat a két fiatalabb férfi ellen és fegyházbüntetés kiszabását javasolta velük szemben, az idősebb férfinak pedig segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie. Rá próbaidőre felfüggesztett börtön várhat.

Ahogyan nemrég megírtuk, Zalaegerszegen egy elásott holttestet találtak. Mint kiderült, a férfit két barátja verte agyon, majd ásta el négy hónappal ezelőtt egy eldurvult veszekedést követően. Tavaly nyáron Újbudán verte halálra egy férfi az utcán alvó ismerősét, egy salgótarjáni férfi pedig saját lakásán verte össze barátját úgy, hogy a férfi belehalt, miután pénz és alkohol miatt vesztek össze. 

Egy Bács-Kiskun vármegyei férfi 2018-ban pedig szilveszter éjszaka ütötte agyon az egyik vendégét, miután az barátnőjét sértegette.

Forrás: Ügyészség