Találtak egy fotót a Csádban tárgyaló Orbán Gáspárról

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök fia, Orbán Gáspár a magyar csádi misszió előkészítésében vesz részt – erről a honvédelmi miniszter beszélt az Indexnek adott interjújában. Ma egy külföldi lapban felfedeztek egy, a Csádban a magyar delegáció tagjaként tárgyaló Orbán Gáspárról készült fotót.
Vágólapra másolva!

A honvédelmi miniszter kabinetjének tagjaként a csádi katonai misszió előkészítésében vesz részt Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön mondta. A tárcavezetőtől annak apropóján, hogy a miniszterelnök fiának halálhírét keltik a közösségi médiában, megkérdezték: Hogyan kezeli ezt a honvédség, különös tekintettel arra, hogy Orbán Gáspár hivatásos katonatiszt? Lehet azt tudni, hogy most hol, milyen rendfokozatban szolgál?

- felelte Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Az Index közben felfedezett egy január 13-i cikket a tribuneechos.com nevű portálon, ami arról szól, hogy Csádban Dago Yacoub, a fegyveres erők minisztere magyar delegációt fogadott. A felek a Csád és Magyarország közötti katonai együttműködés kérdéseiről tárgyaltak, különös tekintettel a kiképzésre, a fegyverkezésre és a tapasztalatcserére. A képen civil ruhában a magyar tárgyalódelegáció tagjaként Orbán Gáspár látható.

Forrás: index