Koreai budapesti nagykövet: Magyarország jó döntést hozott a szuverenitásvédelmi törvény megalkotásával

Hong Kyudok
Hong Kyudok közölte, hogy az észak-koreai kommunista terrorállam semmibe veszi az emberi jogokat, és mélységesen megsérti a nők jogait is.
Vágólapra másolva!
Fáradhatatlan forradalom címmel tartott előadást Hong Kyudok, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete, a Kommunizmuskutató Intézet rendezvényén. A nagykövet szerint a budapesti Terror Háza Múzeum a szabadságharcosok védőbástyája, és Magyarország kormánya helyes döntést hozott akkor, amikor hazánk szuverenitását védendő törvényt hozott az ország függetlenségének garantálása érdekében. Az orosz-ukrán konfliktussal összefüggésben az egykori védelmi miniszterhelyettes rámutatott, hogy a háború mielőbbi befejezésére volna szükség, annál is inkább, mert Phenjan fegyverekkel támogatja Moszkvát, ahonnan haditechnikát és élelmiszert kap cserébe. Ez az együttműködés pedig veszélyt jelent Dél-Koreára nézve.
Vágólapra másolva!

Hong Kyudok előadásában kijelentette:

Magyarország kormánya helyes döntést hozott akkor, amikor hazánk szuverenitását védendő törvényt hozott az ország függetlenségének garantálása érdekében.

Az orosz-ukrán konfliktussal összefüggésben az egykori védelmi miniszterhelyettes rámutatott, a háború mielőbbi befejezésére volna szükség, annál is inkább, mert Phenjan fegyverekkel támogatja Moszkvát, ahonnan haditechnikát és élelmiszert kap cserébe. Ez az együttműködés pedig veszélyt jelent Dél-Koreára nézve.

Hong Kyudok előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy egy orosz-ukrán tűzszünettel és békekötéssel emberéletek sokaságát lehetne megmenteni, valamint véget érhetne a fel- és megépített értékek további pusztulása. A nagykövet közölte, hogy az észak-koreai keresztényüldözés tekintetében számít hazánkra, amely állam a keresztény közösségek egyik elkötelezett védelmezője.

Hong Kyudok Forrás: Kommunizmuskutató Intézet

Folyamatban van egy vita a szuverenitásvédelmi törvényt illetően

Az esemény végén Kyudok arra a kérdésre, hogy mit gondol a nemzetbiztonsági törvényt célzó kritikákról, azt válaszolta, hogy

Hozzátette: a következő számokon nagyon meg fognak lepődni. Közelednek a koreai választások, így a nyomásgyakorlás ezekben a napokban különösen élénk.

Védelmeznünk kell népünket, védelmeznünk kell embereinket, és kifejezésre kell juttatnunk, hogy jogunk van a szabadsághoz. Tehát mindenképpen fenn szeretnénk tartani a nemzetbiztonsági törvényt, egészen addig, amíg Észak-Korea fel nem adja nukleáris ambícióit, és új attitűdöt alakít ki a dél-koreai testvérekkel való együttélés kapcsán.

Akkor elgondolkodhatunk ezen. Folyamatban van egy vita a szuverenitásvédelmi törvényt illetően. Teljesen megértem a külföldi nyomásgyakorlás problémáját, ugyanez van Koreában is – nekünk is óvnunk kell nemzetbiztonságunkat. Dél-Korea a saját technológiájára épít. A legfontosabb a hajógyártás, a félvezető készítés és az akkumulátorgyártás. Az új csúcstechnológiára viszont fokozottan kell vigyáznunk, nem engedhetjük meg, hogy mindezt csak úgy magához ragadja valaki. Éppen ezért nyomatékosan felhívom a figyelmet arra, hogy nagy szükség van a nemzetbiztonsági törvényre – mondta el az eseményen.