Fegyverrel rontott be egy férfi egy budapesti lottózóba, és azt üvöltötte: "Ide a pénzt!"

Gál Sándor, rendőrségi sajtótájékoztató, lottózó, fegyveres rablás, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Teve utca, 2024.01.09.
Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának osztályvezetője sajtótájékoztatót tart arról, hogy elfogták egy budapesti lottózó fegyveres kirablását megkísérlő elkövetőt
Vágólapra másolva!
Egy fiatal férfi tavaly decemberben megpróbált fegyverrel kirabolni egy budapesti lottózót. Az ott dolgozók sokkot kaptak mikor meglátták a fegyveres rablót, majd a férfi is lefagyott, ezért pénz nélkül elmenekült. Menekülés közben többször átöltözött és több tíz kilométert utazott, hogy a rendőrök ne kapják el. Nem járt sikerrel, vasárnap este a lakásában fogták el.
Vágólapra másolva!

December 22-én egy 22 éves férfi fényes nappal bement a XX. kerületi lottózóba, játékfegyverrel a kezében. Ahogy belépett, a két ott dolgozó nőnek gyanús lett az öltözéke - mondták el a rendőrök a néhány perce végért sajtótájékoztatójukon.

Napszemüveg és maszk volt rajta a rablón, sokkal melegebben volt felöltözve, mint amilyen az időjárás volt.

A férfi ezután odalépett az eladóhoz, ráfogta fegyvert, majd a nő elé dobott egy zsákot, és azt üvöltötte neki:

- mondta a rabló, aki így akarta kifosztani a lottózót.

Többször átöltözött menekülés közben. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az eladó nő sokkot kapott, mikor a tolvaj fegyvert fogott rá, de a pénzt ennek ellenére sem adta oda. A férfit meglepte, hogy nem kapta meg amit kért, és mindent hátrahagyva elmenekült.

Menekülés közben többször átöltözött. Mikor kiment a lottózóból pár száz méter után egy bordó inget vett fel, az addig rajta lévő ruhákat pedig a táskájába rakta.

Ezután felszállt a hármas villamosra. Egészen a X. kerületig menekült, majd ismét átvette a felsőjét, és egy szürke pulóverre cserélte az ingét. Ezután tovább menekült. A XV. kerületi lakásáig. Közben a rabláshoz használt kesztyűt és maszkot egy kukába dobta.

Később kiderült a férfi előre eltervezte a rablást.

Egy térképen kiválasztotta a lakásától legtávolabb lévő lottózót és még a fejét is leborotválta, hogy ne bukjon le.

A férfi vasárnap a rendőrség a lakásában fogta el. Kihallgatásakor elmondta, hogy nehéz anyagi helyzetbe került. Ezért munkahelyet akart váltani. Októberben egy görögországi munkahelyre jelentkezett, azonban hónapokig nem kapott választ. Anyagi helyzete egyre rosszabb lett, ugyanis nagyon sok pénzzel tartozott főbérlőjének.

A férfi a rablás után tudta meg, hogy februárban már utazhatott volna az új munkahelyére.

A tolvajt a rendőrség letartóztatta és rablás kísérletével gyanúsítja.