Robbantás volt Esztergomban, egy TEK-es kommandós meghalt, több sérült is van

robbanás, robbantás, Esztergom, egy rendőr meghalt, több sérült, családi ház, fenyegető, felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, esztergom, búbosbanka, 2023. 09. 20.
Vágólapra másolva!
Meghalt a Terrorelhárítási Központ egyik tisztje, amikor Esztergomban egy férfi felrobbantotta a házat, amiben elbújt a rendőrök elől. A robbantásban meghalt a robbantó is. Úgy tudjuk, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát, és amit ért benzinnel. A sérültek közül három TEK-es állapota információink szerint nagyon súlyos. Pintér Sándor belügyminiszter a robbanás után kevéssel a helyszínére érkezett. Cikkünk frissül.
Vágólapra másolva!

Az M1 szerda esti híradójában elhangzott, a helyszínen rendőrségi akció zajlik.

A közmédia úgy értesült, egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat - hangzott el a híradóban.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Közölték, további 6-7 sérültről kaptak értesítést. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

Úgy tudjuk, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát, és amit ért benzinnel. A sérültek közül három TEK-es állapota információink szerint nagyon súlyos.

úgy tudja, egy zavart elméjű férfi Esztergom kertvárosában Búbánatvölgyben rendőri intézkedés közben felrobbantott, vélhetően egy gázpalackot.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A Terrorelhárítási Központ felszámoló egységei

teljes egészében lezárták a robbantás helyszínéhez vezető utakat. Oda csak mentőegységek és rendőrök mehetnek be.

A Magyar Nemzetnek megerősítették, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a robbanás helyszínére érkezett.

– írja a Fidesz Frakció közleményében.

A Kesma stábja rögzítette, ahogy percekkel a robbanás után is szirénázó rendőrautó érkezik a helyszínre.

A Központi Nyomozó Főügyészség az Origo kérdésére későbbre ígért tájékoztatást.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A közmédia azt írja, hogy a városi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, hogy ellássák a súlyosan sérült rendőröket. A Kemma értesülései szerint is a búbánatvölgyi sérültekre fókuszálnak a kórházban.