Az egész országban havazik, a Dunántúlon lesz a legrosszabb a helyzet

Friss képeken a Németországot megbénító óriási havazás, galéria, 2023.12.06.
05 December 2023, Bavaria, Kempten: Cars are covered in snow in the parking lot of a car dealership in the early morning. Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa After The Snow Chaos In Bavaria, Germany December , 2023
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Csütörtök
Borult, párás időre számíthatunk, de nyugaton délutántól már szakadozhat a felhőzet. A középső és a keleti tájakon többfelé várható újabb havazás, havas eső, a Tiszántúlon eső is. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon hófúvásokat okoz. Reggelre a főváros környezetében, az Északi-középhegység térségében 5-10 cm-es tapadó hó hullhat.

Havazás miatt az ország középső megyéire, tartósan sűrű köd miatt Vas és Zala vármegyékre, míg hófúvás veszélye miatt Veszprém és Komárpm-Esztergom vármegyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Péntek
Az ország nagy részén erősen felhős, vagy borult, párás idő lesz. Tartós ködfoltok is lehetnek. Kevés napsütés esetleg nyugaton lehet. Elszórtan fordul elő gyenge vegyes csapadék. Reggel -10 és -2, délután -2 és +4 fok várható.

Szombat
Borult, párás időre van kilátás, néhol sűrű ködfoltokkal. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Reggel 0, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap
Marad a borongós téli idő. Északnyugat felől szórványosan várható gyenge havazás, ónos eső, délen eső is. A fagyos reggel után délután is csak +1, +2 fok köré melegszik a levegő.

Hétfő
Erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. Elszórtan lehet szitálás, ködszitálás. 0 és +6 fok közé enyhül a levegő.