11 éve működik a Pesti Srácok oldala, most felfüggesztette azt a Facebook

Médiaegyensúly konferencia, Terror Háza Múzeum, 2022, Médiarendszerváltás, kerekasztal-beszélgetés, Huth Gergely főszerkesztő, Pesti Srácok
Huth Gergely főszerkesztő, Pesti Srácok
Vágólapra másolva!
A Facebook Meta szombat délután visszavonta a PestiSrácok.hu 11 éve működő oldalának közzétételét, a "közösségi" alapelvek megsértésére hivatkozva - közölte a lap vasárnap. A vállaltan jobboldali szerkesztőség panasszal élt a globális techcég döntése ellen, így a felület a panasz elbírálásáig felfüggesztett státuszt kapott. 
Vágólapra másolva!

Mint közleményükben kiemelték, a kezelőfelület öt esetet jelölt meg a "technológiai eszközök megjelölése alapján." Ezek közül a legfrissebb poszt egy hónapos, a legrégebbi négy éves. A rendszer ugyanakkor arra sem méltatta a Pesti Srácok szerkesztőségét, hogy megjelölje, pontosan milyen tartalmakról van szó - írják.

Azokat ugyanis szó nélkül törölték, így már nem elérhetőek. A Facebook egyébként veszélyes személyek és szervezetekre vonatkozó szabályozás megsértését és kéretlen tartalmak közzétételét rótta fel a PestiSrácok.hu szerkesztőségének.

- kommentálták a fejleményeket.

Huth Gergely a Pesti Srácok főszerkesztője Fotó: Major Kata - Origo

Hozzátették, hogy a történtek ellenére bízakodóak, hiszen szerkesztőik fokozottan ügyelnek a Facebook-felületeik szabályos használatára. Remélik, hogy hétfőn a cenzorok felülbírálják a döntést és helyreállítják a hazai konzervatív sajtó egyik legrégebbi oldalának elérhetőségét. A szerkesztőség panasszal élt az oldal visszavonása ellen, így az az elbírálásig felfüggesztett státuszt kapott.