"Állatbarát vagyok" - mondta az illegális kutyaviadalt szervező nagyoroszi pitbulltulajdonos

Vágólapra másolva!
Sokkoló felvétel került elő a Nagyorosziban élő, pittbulltulajdonos testépítőről. T. Gábor saját háza garázsában eresztett össze két kutyát, hogy azok harcoljanak egymással. Az állatkínzással gyanúsított férfi beismerte, hogy hibázott, de ígérte: többé nem fordul elő.
Vágólapra másolva!

"Egy kölyök pitbullt adtam el az egyik ismerősömnek, ő meg áthozott egy szukát, hogy próbáljuk ki, „mire megy" az én kutyámmal.

Három perc volt az egész. Csupán kisebb sérüléseket szenvedtek, és fogadást sem kötöttünk rájuk" –

kezdte történetét a Blikknek Gábor. A férfi úgy véli, a felvételt egy ismerőse juttatta el az állatvédőkhöz, bosszúból egy korábbi vitájuk miatt.

– mondta a 43 éves férfi.

A rétsági rendőrök nemrég tartottak helyszíni szemlét T. Gábornál.

Négy, állatviadalra kiképzett harci kutyát és a kiképzésükhöz szükséges eszközöket foglaltak le tőle.

Közleményükben azt írták: a férfi a kutyájával szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmazott, amely alkalmas arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást, vagy a pusztulását okozza.

"Rendszeresen hordtam őket sétálni a faluban. Az emberekkel barátságosak voltak, csak állatokkal viselkedtek ellenségesen. Ugyan láncon tartottam őket, de normális körülmények között éltek. A 14 éves lányom is sokszor vitte őket sétálni, a 7 esztendős húga pedig melléjük feküdt. A feleségem és én is nagyon szerettük őket. Sokat áldoztam rájuk, drágán vettem őket annak idején kölyökként. Állatbarát vagyok, imádom a kutyákat. Előttük terrierem volt 30 évig" - tette hozzá a hegesztőként dolgozó férfi. Kutyái, Moszkító, Kóper, Kokó és Csili végül állatvédőkhöz kerültek, miután a rendőrök elvették őket a férfitól.

A videóval kapcsolatban nekünk is azt mondta, hogy „csak" edzés volt, de harcoltatás sem áll tőle távol. Azzal állt elő, hogy a kutyái milliókat érnek, és azt is elismerte, hogy – főleg külföldön – viadalokon is részt vett már. Ugyan az országban már számos viadalos állatkínzót sikerült a segítségünkkel elkapni, de a jelenség sajnos még mindig sem szűnt meg teljesen. A most elkapott férfi is elismerte, hogy már sokkal jobban odafigyelnek a lebukásra – mondta a Blikknek Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője.