Az Országgyűlésben is téma lehet a magyargyalázó svéd oktatófilm

gulyás márton, partizán, svédország, oktatófilm
Gulyás a Magyarországot mocskoló svéd filmben
Vágólapra másolva!
A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a kormányhoz fordult, hogy nyújtsanak be az Országgyűlésnek határozati javaslatot Magyarország jó hírnevének megvédése érdekében – derült ki a Magyar Nemzethez eljuttatott dokumentumból. A portál szerint Magyarországról politikai következmények nélkül nem lehet ilyen hazugságokat és valótlanságokat állítani.
Vágólapra másolva!

Az indoklásban Tényi jelezte, hogy Magyarországot lejárató gátlástalan hazugságokkal, ferdítésekkel tarkított, az objektivitás minimális igényét nélkülöző oktatófilmet készített a svéd oktatási műsorszolgáltató 2019-ben az európai parlamenti választások előtt, nem titkoltan azzal a céllal, hogy irányt mutassanak a szavazás előtt álló fiataloknak.

– tette hozzá.

Gulyás Márton a saját hazája ellen beszélt

Ahogy arról az Origo beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón elmondta, hogy amennyiben az elhíresült svéd oktatófilmet valóban az állami iskolákban vetítik a kisdiákoknak, akkor meg fogja kérni Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, gondolják meg még egyszer, hogy a parlament ratifikálja-e a svéd NATO-csatlakozást, illetve azt is javasolta, hogy érdemes lenne a következő frakcióülés előtt levetíteni ezt a filmet a fideszes politikusoknak.

A Magyar Nemzet megkérdezte Kocsis Mátétól, hogy hallgatnak-e a miniszterre. A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, igen, a Fidesz és a KDNP kétnapos esztergomi frakcióülésén levetítik azt a svéd iskolások számára gyártott dokumentumfilmet, amelyben Magyarországot próbálja lejáratni a svéd közmédia.

Megjegyzendő, hogy a film Gulyás Mártonnal indul, aki felütésképpen kijelenti: Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt.