Hétvégén mossák az Erzsébet hidat

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szolidaritási autós felvonulást szervezett az oktatási figyelmeztető sztrájk napján, 2022.01.31., tüntetés, torlódás, dugó
Vágólapra másolva!
Szombat és vasárnap reggel fél héttől délután fél kettőig tisztítják az Erzsébet hidat. Az érintett külső sávot részlegesen lezárják.
Vágólapra másolva!

A kézi és gépi takarítást szombaton a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik, majd vasárnap az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatják.

A társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban.

A kép illusztráció! Fotó: Polyák Attila - Origo

Továbbá kérik az autósokat és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A kommüniké szerint Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.

(A címlapi kép illusztráció!)