A Magyarország 365 fotópályázat az ország legnagyobb pályázatává nőtte ki magát

Budapest, 2023. március 14. A Magyarország 365 fotópályázat legjobb kétszáz alkotását bemutató szabadtéri fotókiállítás a megnyitó napján Budapesten, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen 2023. március 14-én. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
A Magyarország 365 fotópályázat az ország legnagyobb pályázatává nőtte ki magát. Az elmúlt négy évben több mint 120 ezer képet küldtek be az alkotók.
Vágólapra másolva!

Az előttünk álló időszakban a Magyarország 365 program szintet lép, ehhez azonban elengedhetetlen a jogi és szervezeti keretek megerősítése. A pályázatot eddig a Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezte, a jövőben azonban a Batthyány Lajos Alapítvány és a Magyar Örökség Kezdeményezés Nonprofit Kft. koordinálja a programot a minisztérium támogatása mellett. Az új keretek között külön szakmai stáb dolgozik majd azon, hogy az alkotásokat minél többen megismerjék.

A Magyarország 365 fotópályázat legjobb képei több kiállításon is szerepeltek már. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Újdonság, hogy a legjobb alkotásokat tartalmazó fotóalbum a jövőben a könyvesboltok polcain is megjelenik.

Emellett a szervezők egy új honlapon is dolgoznak. Ezen a honlapon (amennyiben ehhez az alkotók a hozzájárulásukat adják) bárki megvásárolhatja a legnépszerűbb alkotásokat. Az ebből származó bevételből a fotósok is részesülnek, ezáltal is erősítve a magyar fotográfusok közösségét. A fentiek mellett a pályázatot idén is kiírják, a korábbihoz képest új kategóriákkal.

A Magyarország 365 fotópályázat népszerűsítésében a kormány a továbbiakban is részt vesz.

Kiemelt célunk, hogy magas színvonalú alkotásokon keresztül mutassuk be Magyarország büszkeségeit.