Száguldozva menekült a rendőrök elől egy fiatal férfi Újbudán

Vágólapra másolva!
Egy fiatal férfi a végsőkig küzdött az igazoltatás ellen: utolsó percben még megpróbált átmászni a hátsó ülésre, hogy migránsnak álcázza magát, hiába, a rendőrök lecsaptak rá. Rajta kívül még két embercsempészt fogtak hétvégén Újbudán.
Vágólapra másolva!

Augusztus 6-án hajnal 3 óra körül a Petőfi hídon akart áthajtani egy Audi kombi sofőrje, amikor a budapesti rendőrök igazoltatni akarták.

A sofőr a rendőri jelzés ellenére gázt adott és elhajtott.

A rendőrök szolgálati kocsiba ültek, és megkülönböztető jelzéssel a menekülő Audi után mentek. Menet közben tájékoztatták az ellenőrzésben részt vevő többi kollégáikat arról, hogy merre jár a kocsi, így

két perccel később a Fehérvári úton megállították.

Ekkor a sofőr megpróbált átmászni a hátsó ülésre, de erre már nem volt ideje, mert a rendőrök pillanatok alatt intézkedtek vele szemben. Amikor átvizsgálták a kocsit, kiderült: nem ok nélkül próbált előlük elmenekülni a férfi.

Az utastérben két, míg a kombi csomagtartójában egy, magát töröknek valló migránst rejtegetett. A három utas fejenként 5 ezer euróért cserébe akart illegálisan Németországba jutni és 18 éves szír fiatalt bízták meg a fuvarral.

A sofőrt elfogták és embercsempészet miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását.

A hétvégén két embercsempészt is elfogtak. Őket a Szerémi úton állítottak meg a rendőrök. A kocsi moldovai sofőrjével és a társával hét migráns utazott, akik mind azt mondták magukról, hogy kurdok. Közülük ketten a csomagtartóba bújtak. A gyanú szerint

két moldovai férfi pénzért akarta őket Németországba vinni.

A rendőrök a sofőrrel és és társával szemben embercsempészés miatt indítottak eljárást, majd őrizetbe vették őket és javasolták a letartóztatásukat. Az utasokat, összesen tíz férfit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra vitték. Az embercsempészéshez használt kocsikat lefoglalták - írja a Police.hu.