A dollárbaloldal teljesen gátlástalanul követi külföldi megbízói utasításait

Vágólapra másolva!
Mostanra a Soros-féle amerikai baloldal és a brüsszeli bürokraták már a látszatra sem adnak, így egyre nyíltabban hajlandóak direktben beavatkozni a magyar belügyekbe. A hazai baloldal pedig továbbra sem a magyarokat akarja megnyerni, hanem a külföldi eltartói érdekeit képviseli – jelentette ki Rotyis Bálint az Origónak adott interjúban. A Nézőpont Intézet elemzője arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely a mai napig nem tudta megmagyarázni, mi történt azzal a több mint 200 milliárd forintnyi tartalékkal, amit Tarlós István hagyott rá. Hozzátette: a baloldali szerkesztőségek nagyban függnek a külföldi pénzektől és támogatásoktól. Ezeket a külföldi támogatásokat pedig részben Brüsszelből, részben az amerikai baloldaltól, beleértve Soros Györgytől kapják meg.
Vágólapra másolva!

Soros György amerikai spekuláns 2016 és 2021 között több mint tízmilliárd forinttal támogatta magyarországi hálózatátez derül ki a részben ugyancsak Amerikából pénzelt Átlátszó minap közzétett összefoglalójából. Miért érdekes, hogy maga a baloldalhoz köthető portál közölt ilyen adatokat?

Talán már nincs olyan magyar ember, aki ne tudná, hogy Soros György milyen kiterjedt hálózattal rendelkezik Magyarországon. Ebből kifolyólag a titkolózásnak túlzottan sok haszna nincs.

Az Átlátszó nemcsak Soros Györgyöt mosdatja, hanem saját magukat úgy állítják be, mint akik bár kaptak támogatásokat, de valójában nem függnek Soros pénzeitől.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Soros György azért hozott létre egy kiterjedt nemzetközi hálózatot, és azért támogatja hatalmas összegekkel, hogy saját nyílt társadalom eszméjét terjessze még ott is, ahol semmiféle igény nem mutatkozik rá.

Soros György pénzéből él a baloldal Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Miért részesült a dollármédia is ezekből a pénzekből?

A hazai baloldali pártokban már ezerszer csalódtak még a baloldali szavazók is. Ebből kifolyólag a politikacsinálás és a külföldi érdekek képviselete részben a civilnek beállított Soros-szervezetek és a dollármédia feladatkörévé vált. Bár a dollármédia a saját pénzügyi finanszírozásukat, akárcsak a dollárbaloldal a beérkező mikroadományok meséjével próbálja megmagyarázni, a valóság az, hogy

a szerkesztőségek nagyban függnek a külföldi pénzektől és támogatásoktól. Ezeket a külföldi támogatásokat pedig részben Brüsszelből, részben az amerikai baloldaltól, beleértve Soros Györgytől kapják meg.

Maga az Átlátszó is megjegyzi, hogy a vizsgált periódusban a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations, OFS) a legtöbb pénzzel Budapest Főváros Önkormányzatát támogatta, 2020-ban több mint 3,3 millió dollárral, átszámítva több mint egymilliárd forinttal. Fellelhető az összefüggés a Karácsony vezette fővárosi önkormányzat és a Soros-féle pénzekért cserébe elvárt eredmények között? Úgy ugrál a főváros, ahogy a külföldi megrendelőik azt kívánják?

Karácsony Gergelynek és a baloldalnak semmiféle városfejlesztési elképzelése nem volt arról, mit is szeretnének kezdeni a fővárossal.

Helyette maradt a szabad rablás, mindenki igyekszik annyi pénzt zsebre vágni saját politikai célja érdekében, amennyit csak tud.

Karácsony Gergelynek egyedüli feladata, hogy végrehajtsa azokat az utasításokat amiket kap, érkezzenek azok Gyurcsány Ferenctől, vagy a külföldi megrendelők irányából. Ennek eredménye, hogy miközben a baloldali pártok és a Soros-szervezetek jól el vannak Budapesten, addig a városlakók egyre koszosabb környezettel és egyre rosszabb minőségű közlekedési körülményekkel szembesülnek.

Karácsony egyébként 2019 novemberében átadta a Város kulcsát 90 civil szervezetnek, amelyek között számos Soros-birodalomba tartozó is feltűnt. 2021-2022-ben pedig a főpolgármester több mint félmilliárd forintot kapott máig ismeretlen forrásból, döntő részben euróban és fontban a végül elbukott kampányára. Kiderülhet valaha, mennyi pénzt kaptak Karácsonyék, és azt ténylegesen mire használták fel? Kérdezzük mindezt azért, mert mint ismert, a főváros folyton pénzhiányra hivatkozva panaszkodik.

A Karácsony Gergely mozgalmához érkezett több mint félmilliárd forintnyi összeg egyértelműen azt a célt szolgálta, hogy a baloldal kampányát megtámogassa. Miután nemcsak jelentős összegről beszélünk, hanem ennek az összegnek a nagy része külföldi valutában érkezett, így Karácsony Gergely mikroadományokról szóló magyarázatát nyugodtan a mesék kategóriájába sorolhatjuk. Gyakorlatilag biztosra mondható, hogy

ez a félmilliárd forintnyi összeg része annak a további négymilliárd forintnyi külföldi támogatásnak, amit a baloldal kapott a 2022-es választásokra.

Minden bizonnyal az adományozó kör is az amerikai baloldal része lehetett. Ami pedig a főváros anyagi helyzetét érinti:

Karácsony Gergely a mai napig nem tudta megmagyarázni, mi történt azzal a több mint 200 milliárd forintnyi tartalékkal, amit Tarlós István hagyott rá.

Karácsony Gergely sokszor próbálja előadni a totálisan bugyuta karaktert Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A második legnagyobb forrást az elmúlt években az a szervezet kapta, amelyiknek elnöke egyben a balliberális előválasztásért felelt. Minden szálat külföldről mozgatnak? És ha igen, kik?

A hazai baloldal mára teljesen kiszervezte magát külföldre, pedig a rendszerváltozás idején a baloldal az MSZMP teljes vagyonára rátette a kezét, így nem kevés forrással és egy kiterjedt hazai infrastruktúrával rendelkeztek. Mára a balliberális oldal teljesen feladta szuverenitását, olyannyira, hogy pénzügyileg és szervezetileg is a külföldi érdekcsoportoktól függnek. Gyakorlatilag könnyen cserélhető zsoldosokká váltak, akik hol Soros György, hol a globalista brüsszeli bürokraták akaratát hajtják végre, egyelőre kevés sikerrel. Azzal pedig, hogy Soros György helyét a fia veszi át, a külföldi nyomás nem fog csökkenni, sőt maga

Alexander Soros volt az, aki megüzente, hogy az eddigiekhez képest jóval nagyobb szerepet kíván vállalni a politika világában. A hazai baloldal minden bizonnyal megkönnyebbült, hisz így tovább gurulhatnak a dollárok.

Kell számítani a jövő évi választásokon külföldi beavatkozási kísérletekre?

Biztosra vehető, hogy a külföldi érdekcsoportok megkísérlik majd befolyásolni a magyar választások eredményét. A 2022-es nyilvánvaló bukásból sem a külföldi érdekcsoportok, sem a hazai baloldal nem azt a következtetést vonta le, hogy ez egy alapjaiban hibás stratégia, épp ellenkezőleg, az eddigiekhez képest még erőteljesebb beavatkozásra érdemes felkészülni.

Mostanra a Soros-féle amerikai baloldal és a brüsszeli bürokraták már a látszatra sem adnak, így egyre nyíltabban hajlandóak direktbe beavatkozni a magyar belügyekbe. A hazai baloldal pedig továbbra sem a magyarokat akarja megnyerni, hanem a külföldi eltartóik érdekeit képviseli.