Semmiféle politikai indok nincs a háttérben

Rubovszky Rita, elbocsátás, tanártüntetés
Rubovszky Rita szerint nincs politikai oka az elbocsátásának.
Vágólapra másolva!
A tanév utolsó napján a Boldogasszony Iskolanővérek rendjének tartományfőnöke indoklás nélkül elbocsátotta állásából a Patrona Hungariae általános iskola és gimnázium igazgatóját, Rubovszky Ritát. Sokan politikai okokat sejtenek a háttérben. Rubovszky Rita a Mandinernek nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Még a hét elején, kedden jelent meg egy hosszabb anyag az Indexen, amelyben a Patrona Hungariae általános iskola és gimnázium váratlan hirtelenséggel elbocsátott igazgatónőjének ügyével foglalkoztak. A Mandiner ezzel kapcsolatban megkereste Rubovszky Ritát, az elbocsátott igazgatónőt és interjút készített vele. Az első kérdésre, miszerint állítása szerint nem vállal médiaszereplést, az Indexes riport mégis megjelent, Rubovszky Rita határozottan cáfolt.

- nyilatkozta Rubovszky Rita a Mandinernek.

Szerinte így is meglehetősen nehéz és küzdelmes időszakot él meg az intézmény, miközben

- tette még hozzá.

Rubovszky Rita szerint nincs politikai oka az elbocsátásának. Forrás: Mandiner

A politikai szál azért is vetődhetett fel, mivel ahogyan ezt a Mandiner részéről is megjegyezték,

Rubovszky Rita vállaltan konzervatív értékrenddel rendelkezik, valamint a tanártüntetéseken sem vett részt.

Az elbocsátott igazgatónő nem ismeri az elbocsátásért felelős Ivanics M. Andreának, a Boldogasszony Iskolanővérek rendjének tartományfőnökének indokait és szándékait, sőt állítása szerint tartományfőnök még márciusban három napon keresztül hivatalos vizitációt is tartott az iskolában, egyenként beszélt az intézményegységek vezetőivel és

semmilyen kritikát nem jelzett vissza sem szóban, sem írásban, sőt még fel is ajánlotta segítségét egy tréner felajánlásával, aki segített volna még összehangoltabbá tenni a vezetői csapatot.

Arra a kérdésre, hogy milyen változások is történtek a Patrona Hungariae iskolában az elmúlt 12 év folyamán, Rubovszky Rita úgy nyilatkozott, hogy büszke az elért eredményekre, valamint külön kiemelte, hogy a Patrona Hungariae maradt az ország egyetlen leánygimnáziuma,

a fiúk pedig külön kérték, hogy maradhassanak és az intézményben folytathassák középfokú tanulmányaikat.