Fizetniük kell a Magyar Kupán pályára beugró drukkereknek - videó

biztonsági kamera rögzítette, hogy két férfi átmászik a kordonon a nézők számára elzárt területre a Puskás Arénában, a 2023-as futball Magyar Kupa döntőn
biztonsági kamera rögzítette a rendbontók tettét
Vágólapra másolva!
Pénzbüntetést kaptak azok, akik két hónappal ezelőtt a Puskás Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzés végén egymás után átmásztak a kordonon és beugrottak a pálya nézőktől elzárt területére. A döntéssel a bíró a sportrendezvényektől is eltiltotta őket.
Vágólapra másolva!

Két férfi május 3-án a zuglói Puskás Ferenc Stadionban ült a lelátón a Budafok – Zalaegerszeg Magyar Kupa döntőjén. A vád szerint az egyik szurkolói szektor alsó sorában voltak, amikor az egyikük a mérkőzés lefújása előtti másodpercekben

átmászott a lelátótpályától elválasztó kordonon és beugrott a pálya nézőktől elzárt területére,

és közben leszakított egy kifeszített molinót.

Mindezt azért, mert el akarta rúgni a labdát.

Nemsokkal ez után, a mérkőzés lefújásakor a másik férfi is átmászott a kordonon és a nézőktől elzárt területre ugrott. A stadion biztonsági szolgálatának munkatársai mindkét férfit elfogták és kivezették a pályáról, ahol átadták őket a rendőröknek. Az ügyhöz kapcsolódó felvételen látszik, ahogyan a kordonon egymás után átugrik a két rendbontó, akiket ezután azonnal kivezetnek a biztonsági őrök:

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. Mindkettejüket bűnösnek találták rendbontásban, amiért az egyiküket 250 ezer forintnyit pénzbüntetésre ítélték és 1 évre eltiltották a sportrendezvényektől, társának pedig 150 ezer forint büntetést kell megfizetnie, és szintén 1 év eltiltást kapott. Az ítélet jogerős.