Soros György áll szinte az összes LMBTQ-szervezet mögött

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
A Tűzfalcsoport legújabb írásában a minden évben megtartott Pride-hónap alkalmából megvizsgálta a hazai LMBTQ-szervezetek hátterét. Érdekes összefüggésekre bukkantak. Természetesen nem meglepő módon a háttérben minden esetben ott van a Keresztapa, Soros György, a baloldali tőzsdespekuláns.
Vágólapra másolva!

Július elsejével elstartol itthon a Pride-hónap, és ennek okán a Tűzfalcsoport megvizsgálta, hogy a sok LMBTQ-szervezet mögött ki/ kik állnak, illetve kinek a pénzéből működtetik ezeket a szervezeteket.

A kép a tavalyi Budapest Pride felvonuláson készült Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ma Magyarországon több tucat, néha egymással is konkuráló LMBTQ- szervezet dolgozik. Ezek nagyrészt mind érdekvédelemmel, érdekérvényesítéssel vagy lobbizással foglalkoznak - írja a Tűzfalcsoport. Átnézték a weboldalaikat, és érdekes módon azt találták, hogy szinte

az összes mögött felbukkan a CEU, vagy éppen az Open Society Foundations.

A szervezetek között a legnagyobb a Háttér Társaság

Saját meghatározása szerint célja „a szakmai és politikai közvélemény, valamint a tágabb társadalom figyelmének felhívása az LMBTQI emberek problémáira; az őket segítő szolgáltatások működtetése; az LMBTQI emberek társadalmi helyzetének, szükségleteinek megismerése."

A Társaság weboldalán felsorolják azokat a szervezeteket, amelyek támogatják a munkásságukat. Ha alaposabban megnézzük mind olyan egyesületeket találunk, amelyek jól ismertek a Soros-univerzumból.

A teljesség igénye és változtatás nélkül:

  • Amerikai Egyesült Államok
  • Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
  • Egyesült Királyság
  • Európai Bizottság
  • Google Community Grants Fund
  • Holland Királyság
  • Nyílt Társadalom Alapítványok
  • Rosa-Luxemburg-Stiftung
  • RTL Klub

Arra egyelőre nem találtak semmilyen utalást, hogy az RTL milyen formában támogatja a szervezetet, hacsak a híradásokat nem számoljuk, de így fest az egyesület weboldala a támogatókkal:

Forrás: Tűzfalcsoport

Budapest Pride – Szivárvány Misszió Alapítvány

A Szivárvány Misszió Alapítvány áll a Budapest Pride mögött. Saját meghatározásuk szerint a Budapest Pride egy feminista és antirasszista szemlélettel működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) szervezet. Céljaikelérése során legfontosabb feladatuknak és eszközüknek tekintik a többnapos nyári Budapest Pride Fesztivált, annak részeként a Budapest Pride Felvonulást, illetve az őszi Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál megrendezését.

Az alapítvány 2022-es beszámolója alapján 64 millió forint saját tőkével bírt, és 133 millió forintnyi támogatást kapott.

A partnerek köre itt is azonos a fentivel. Szinte csak ugyanazok a szervezetek találhatóak meg a támogatók, adományozók, partnerek rubrikában.

A „civil partnerek" között felbukkan az Amnesty, az Auróra, a TASZ, és a Helsinki Bizottság is.

Hogy ezek mennyire civil szervezetek és mennyire Soroshoz köthető politikai szervezetek, arról már több száz cikkben beszámoltak , elég itt annyit megjegyezni, hogy minden második közleményükben ezek a szervezetek kereszthivatkoznak egymásra, mintegy legitimációs faktorként használjak egymást érveik alátámasztására.

Forrás: Tűzfalcsoport

A Budapest Pride weboldalán megtalálhatóak a szervezet további támogatói is, és ott már második helyen feltűnik a CEU.

Forrás: Tűzfalcsoport

Magyar LMBT Szövetség

A Háttér Társaság az egyik legelső, a Budapest Pride a leglátványosabb, de a legnagyobb LMBTQ-szervezet Magyar LMBT Szövetség. A Magyarországon működő meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű egyesületek ernyőszervezeteként jött létre.

Az ernyőszervezet is jogvédelemmel illetve érdekképviselettel és érdekérvényesítéssel foglalkozik. Jelenleg nyolc tagszervezete van és az egyik legnagyobb támogatásukat 2019/20-as évben kapták az Európai Uniótól és Sorostól.

Az „Itt vagyunk! Az LMBTQI emberek magyarországi társadalmi elfogadásának növelése közösségi megerősítés és szemléletformálás útján" projektet az Európai Bizottság 178 153 euróval támogatta a Nyílt Társadalom Alapítványok további 15 000 dollárral. Ez mai értéken nagyjából 70 millió forintot jelent.

Jelenlegi támogatóik között is ismert szervezeteket találunk:

  • MagNet Bank Zrt.
  • Holland Nagykövetség
  • Nyílt Társadalom Alapítványok
  • EGT és Norvég Civil Támogatási Alap: ÖkotársAlapíványok, DemNet

A szervezet az elmúlt időszakban nem mutat túl nagy aktivitást – főleg korábbi időszakához képest. Azonban a tagszervezeti meglehetősen aktívak. Ilyen a LabriszLeszbikus Egyesület, amelynek a honlapján például szinte kizárólag a fent már említett szervezeteket találjuk meg partnerként, vagy támogatóként feltüntetve.

Forrás: Tűzfalcsoport

Érdekes módon a Soroshoz köthető CEU itt is kiemelt helyet foglal el.

A fenti gyűjtésből jól látható, hogy a Magyarországon működő LMBTQ-szervezetek támogatói köre szinte teljesen azonos. Soros, külföldi államok nagykövetségei vagy éppen az Európai Bizottság. Ezek a támogatók, partnerek sok esetben hatalmas összegekkel is finanszírozzák az egyesületeket – a korrektség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a Budapest Pride mögött van pár piaci alapon támogató is – de az is jól látható, hogy Soros szervezeti miképp járják át a budapesti liberális közeg szövetét - jogvédő szervezetekkel, újságokkal, mozgalmi szervezetekkel és különféle érdek és lobbitevékenységgel.

Mindenhol felbukkannak a Soros-szervezetek Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Viszont a belterjesség is szemet szúr. Szinte ugyanaz a pár tucatnyi szervezet, alapítvány kapja a Soros-pénzek javát, akik szinte mindig ugyanazokban a médiafelületekben kapnak publicitást, amelyek szintén Soroshoz köthetőek.

Kijelenthető, hogy Magyarországon Soros hálózata a nyilvánosság minden szeletét próbálja kontrolálni, legyen szó aktivista szervezetekről, pártokról, vagy éppen sajtóorgánumokról.