Történelmi léptékű, átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában

Koncz Zsófia helyettes miniszter ad interjút 2023 április 4-én, Koncz Zsófia magyar politikus, jogász, A Magyar Országgyűlés tagja
Koncz Zsófia helyettes miniszter ad interjút 2023 április 4-én
Vágólapra másolva!
Koncz Zsófia, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületének országgyűlési képviselője, valamint az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára a mai napon közzétett videóüzenetében bejelentette, hogy az évek óta tartó egyeztetések eredményeként történelmi léptékű, átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában.
Vágólapra másolva!

Történelmi léptékű és átfogó fejlesztések indulnak a belvárosban, melynek köszönhetően építészeti kincsek újulnak meg, valóságos ékszerdobozzá varázsolva a várost.

A történelmi épületek mellett a város fő utcája, 800 méter hosszan újul meg, parkok kávézók létesülnek, kiváló éttermek települnek majd a város fő utcájába,

ami azért is fontos, mert Tokaj a világörökség része, a magyarság emblematikus városa, a Tokaj márkanevet pedig világszerte ismerik.

A fejlesztések célja, hogy a Tokaji Aszú névadó településére, a fehér borok és színes kultúra városába hozzuk a magyar gasztronómia esszenciáját és Tokajban kialakuljon egy erős bor, gasztro és turisztikai termékkínálat, amelynek a csodájára jár a világ.

Az elmúlt években a magyar kormány támogatásával több szálláshelyfejlesztés is történt.

A minőségi szálláshelyek mellé, most olyan attrakciók is létrejönnek, amelyek élettel töltik majd meg a belvárost, aminek köszönhetően remélhetőleg egyre többen érkezhetnek Tokajba.

A cél az, hogy Tokaj az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja legyen, stabil munkát és megélhetést biztosítva ezzel az itt élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást és sok élményt nyújtva az ide érkező vendégeknek.