Az otthonában öltek meg és raboltak ki egy férfit Budapesten

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A nő jóindulatból hívta fel a józsefvárosi lakásba a két kéregető férfit, akik később rátámadtak a házigazda férfira. Az egyikük olyan brutálisan megverte, hogy belehalt a sérüléseibe. Ezek után a gyilkos a nőt is meg akarta erőszakolni, de nem járt sikerrel. Később összeszedték az értékeket és elmenekültek, de még előtte ettek és kávéztak is.
Vágólapra másolva!

Az idős férfi egy józsefvárosi lakásban élt, és kedvességből megengedte az ismerőseinek, egy mozgássérült férfinak és a feleségének, hogy nála lakjanak.

A nő tavaly februárban az egyik kerületi piacon találkozott két kéregető férfival, akiket megsajnált mert azt mondták neki, hogy éhesek. Meghívta őket a lakásba, hogy meleg ételt egyenek. A két férfi délután elment a megadott címre, ahol együtt italoztak az ott lakókkal.

Közben az egyik férfi azt mondta a házigazdának, hogy adjon neki pénzt, különben minden pénzt elvisz a lakásból. Amikor az idős férfi ezt visszautasította, a férfi úgy megverte, hogy elájult.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mozgássérült férfi és a felesége hangosan tiltakozott, amikor a támadó társa őket is veréssel fenyegette meg.

Ekkor a támadó odalépett a nőhöz, a szemébe borsspray-t fújt, a heverőre lökte és megpróbálta megerőszakolni.

A nő azonban olyan hevesen védekezett, hogy ez nem sikerült neki.

A támadó ekkor visszament a közben magához tért házigazdához és önmagából kivetkőzve ököllel ütötte, rugdosta és taposta.

Az idős férfi még akkor belehalt a sérüléseibe, amikor a támadó és a társa a lakásban voltak.

A gyilkosság után a támadó elvette a tárcáját, telefonját, iratait és az óráját. Később a házaspártól is elvették az értékeiket, többek között telefonokat és készpénzt, a nő ujjairól még a gyűrűket is lerángatták. A szekrényből kivett gurulós bőröndbe is értékeket pakoltak, magnót, DVD lejátszót, cipőt és kabátokat.

A két férfi ezek után még a konyhában kolbászt sütött, beszélgettek, kávéztak is cigiztek.

Csak este jöttek ki a lakásból, taxit hívtak amivel egy benzinkúthoz mentek. Az egyikük ott a lopott bankkártyával alkoholt vett. Később pénzt is próbáltak levenni az egyik automatából, de a sikertelen próbálkozások miatt az automata bevonta a kártyát.

A rendőrök pár órán belül elfogták a két férfit. Az ügyészség többek között emberölés, rablás és szexuális erőszak kísérlete miatt emelt vádat ellenük. A gyilkos férfi ellen életfogytiglani büntetést javasolnak, míg a társa ellen fegyházbüntetést.