Mutatjuk a felvételt a hajléktalanra támadó gyerekről - videó

A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy fiatalkorú fiúval szemben, aki tavaly szeptemberben, egy budapesti piac területén, minden előzmény nélkül egy betondarabot dobott egy lépcsősor alján alvó férfira, aki a támadás következtébe
A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy fiatalkorú fiúval szemben, aki tavaly szeptemberben, egy budapesti piac területén, minden előzmény nélkül egy betondarabot dobott egy lépcsősor alján alvó férfira, aki a támadás következtében életveszélyesen megsérült.
Vágólapra másolva!
Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a kamasszal szemben, aki tavaly szeptemberben egy budapesti piacon minden előzmény nélkül betondarabot dobott egy lépcsősor alján alvó férfira, aki ettől életveszélyesen megsérült.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a gyerek tavaly ősszel, szeptember 16-án, egy hasonló korú barátjával együtt egy 20. kerületi piac mellett sétált, amikor észrevette, hogy a piac területén lévő lépcsősor alján, egy takaró alatt alszik egy ember.

A 15 éves fiú felvett a földről egy körülbelül 1,5 kilogramm súlyú betondarabot, amivel a lépcsősor tetején lévő korláthoz lépett.

A betondarabot a magasba emelte és a korláton áthajolva,

nagy erővel a földön alvó férfire dobta.

A barátja látta, hogy mire készül, megpróbálta őt elhúzni a korláttól, de nem tudta megakadályozni a támadást.

A pillanat, amikor a két fiú elszalad a támadás után Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mindkét fiú elfutott a helyszínről, de a közelben megálltak. A kamasz még egyszer rátámadt a férfire. Egy sörösüveget dobott felé, aztán mindketten tovább futottak. A hajléktalan a fájdalmai miatt másnap hívta a mentőket. Mint kiderült, az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett. Csak azért nem halt meg, mert időben jutott szakszerű orvosi segítséghez.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorút védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza feltételes szabadságra bocsátás kizárásával.

Az ügyészek közzétettek egy felvételt, amelyet egy külső biztonsági kamera rögzített a tetthelyen: