Csavarhúzóval szurkáltak össze egy férfit Salgótarjánban

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 19 éves, salgótarjáni férfinek, aki megalapozottan gyanúsítható felfegyverkezve elkövetett rablással és súlyos testi sértés kísérletével.
Vágólapra másolva!

Június 21-én hajnalban a salgótarjáni buszpályaudvaron A 19 éves férfi megismerkedett egy 30 éves, helyi férfival. Ittak, aztán felmenetek az idősebb lakására. Kora reggel a házigazda pár percre kiment a szobából, és amikor visszatért,

a vendége rátámadt egy csavarhúzóval.

Semmi jele nem volt ennek. Nem vesztek össze, még csak nem is vitatkoztak. A gyanúsított viszont elhatározta, hogy így szerzi meg ivócimborája autójának kulcsát. Megtalálta a slusszkulcsot és eltette, de a férfit sem kímélte.

Többször nyakon, kezen és mellkason szúrta az áldozatot, akinek sikerült kimenekülnie a lakásból.

A támadó elhajtott a kocsival. Amikor az áldozat vissza mert térni a lakásába, megtalálta a véres csavarhúzót, és arra is rájött, hogy a férfi ellopta a kocsiját. Feljelentést tett a rendőrségen.

Forrás: Origo

A nyomozók forró nyomon eljutottak Mátranovákra, mert ott látták az áldozat "mozgásban lévő" kocsiját, amit végül Vizslás-Újlak közelében sikerült megállítaniuk. A gyanúsítottat, akinek egyébként vezetői engedélye sosem volt, a helyszínen elfogták, és bevitték a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra. A bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel egy hónapra elrendelte a fiatal férfi letartóztatását. A döntés végleges a Balassagyarmati Törvényszék közleménye szerint.