Durván elverte a tolvajt, börtönbe kerülhet a férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Önbíráskodás és testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki az őt meglopó tolvajok nyomába eredt és az egyiküket megverte.
Vágólapra másolva!

Február 23-án este egy férfi a berettyóújfalui autóbuszállomáson volt, ahol megismerkedett egy férfival és a gyerekével. Beszélgetni kezdtek. Egy idő után az egyik párkányra tett a szatyrát és valaki mással kezdett beszélgetni. Ekkor a gyerekes férfi ellopta a 3 ezer forintnyi értéket tartalmazó szatyrát, míg a fia egy dobozt fogott meg, amiben egy 13 ezer forintos dekopír fűrész volt. A tolvajok elszaladtak.

A férfi utánuk futott. Amikor utolérte az apát, aki útközben eldobta a szatyrot, ütni-rúgni kezdte és visszaráncigálta az állomásra, ahol tovább verte és követelte, hogy adja vissza az értékeit.

Egy utas lépett közbe, ő állította le a meglopott áldozatot.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A tolvaj 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta az esetet, pedig az önbíráskodó férfi olyan erővel és a testének olyan részein támadta meg, hogy jobban is megsérülhetett volna.

A férfihez később visszakerültek az értékei, a tolvaj férfit pénzbírságra büntették. A fia az életkora miatt nem volt felelősségre vonható.

Az ügyészek a férfit önbíráskodás kísérletével és súlyos testi sértés kísérletével vádolják és indítványozzák, hogy kerüljön börtönbe.