Aprópénzért vert meg egy idős párt két fiatal

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Két fiatal sorozatosan követett el bűncselekményket, az egyszerű lopástól kezdve a kegyetlen rablásig szinte minden szerepel a bűnlajstromukon. Bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt indult ejárás ellenük. A kegyetlen fiatalok letartóztatását meghosszabbították.
Vágólapra másolva!

2022. augusztus 17-én az idősebb fiú egy boltban a táskájába rejtett egy férfi és egy nő parfümöt és pár édességet, majd fizetés nélkül akart elmenni, de a biztonsági őr megállította és ott tartotta, amíg kiértek a rendőrök.

Két nappal később ugyanez a gyerek egy vasúti megállóban lopott el egy mobilt egy alvó férfitől, amit egy ismeretlen embernek kábítószerért cserébe eladott.

A meglopott áldozat megkereste őt és követelte, hogy adja vissza a telefonját. A fiú azt mondta neki, hogy vásárolja vissza tőle. Erre a férfi adott neki 3 ezer forintot, amiért cserébe a gyerek megígérte, hogy visszaszerzi, de nem tette meg. Szeptember 18-án a fiatalabb tolvaj betört egy házba és ellopott egy 80 ezer forint értékű okosórát. November 7-én

az idősebb egy kínai üzletből próbált meg lopni úgy, hogy a próbafülkében kivágta a termékekből a lopásgátlót, de egy eladó lebuktatta.

December 29-én a két fiatal az utcán sétált, amikor észrevettek egy idő párt, akik egymásba karolva sétáltak. Az idős férfit a fiatalabb támadó a földre rántotta, majd átkutatta a ruháját, cigarettát és egy üres pénztárcát vett el tőle. Pénzt követelt a rabló, mire a férfi 1500 forintnyi aprópénzt adott át neki.

Eközben az idősebb támadó megverte az idős asszonyt és elvette a fülbevalóját, aztán mindketten elmenekültek.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem sokkal később a támadók egy kisfiút állítottak meg, akit megfenyegettek és a kabátját követelték. A fiú félelmében odaadta nekik és elfutott.

A két fiatal ellen más büntetőeljárás is folyamatban van. A bíróság minkettőjük letartóztatását meghosszabbította, mivel az előéletük és az elkövetett bűncselekmények miatt fennáll a veszélye a bűnismétlésnek és az elrejtőzésének.