Újabb drámai fejlemény a svájci farkast kilövő kegyetlen vadász ügyében

koboroló farkas
Vágólapra másolva!
Több száz kilométert kóborolt egy farkas Svájcból indulva, mielőtt Magyarországra ért. Minden bizonnyal új falkát, társakat keresett, amikor egy vadász Borsodban lesből, a távcsöves puskájával lelőtte. Ő maga később azt állította, hogy az állatot kutyának nézte, enni adott neki, és csak azért vette le a nyakörvét (benne a jeladóval), mert az kisebezte az állat nyakát. A jeladót most a Hernád folyóban találták meg.
Vágólapra másolva!

Előkerült a jeladója annak a farkasnak, aki fél Európát átkóborolta, majd akit végül Borsodban lelőtte egy vadász.

Több mint egy hónappal a történtek után a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat újabb hírekről számolt be, a Facebook-oldalán szúrta ki a Blikk.

Mint írják, április 8-án egy búvárjuk megtalálta az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban.

„A nyomozásra való tekintettel, csak ma tudunk beszámolni erről a napról, hiszen minden résztvevő

Szolgálatunk csak a búvártevékenységben vett részt, így a nyomozással kapcsolatban nem rendelkezünk egyéb információval, és a kommunikációnk is csak az általunk elvégzett feladatra terjed ki" – írták a bejegyzésben, majd részletesen elmesélték, hogyan sikerült megtalálni a jeladót.

„Április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztünk meg Hidasnémetibe. A folyó vizsgálatát követően egy kölönleges, de a környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk, merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybeesett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb.50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban.

Köszönjük a belénk vetett bizalmat, és őszintén megmondjuk, erre most szakmailag nagyon büszkék vagyunk, és örömmel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk a nyomozás végkimeneteléhez" – írták.

Címlapi képünk illusztráció