Szalay-Bobrovniczky Vince: Ez egy jogszerű folyamat

SZALAY-BOBROVNICZKY Vince; GYOPÁROS Alpár Ádám
Budapest, 2020. június 8. Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (j) és Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a falusi civil szervezetek számára a Magyar falu program keretében kiírt - ötmilliárd forint keretösszegű - pályázati lehetőségekről tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Kossuth téren 2020. június 8-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség (MAOIH) körül kialakult helyzetről.
Vágólapra másolva!

A magyarországi ortodoxia életébe nemrégiben lezajlott elnökválasztást, valamint az azt követő eseményeket is értékelte a politikus. Mint kiemelte, az elmúlt napokban szándékos vagy akaratlan félremagyarázások és csúsztatások jelentek meg.

Az államtitkár szerint a Mazsihisz leköszönő elnöke, Heisler András is olyan nyilatkozatot tett közzé, amiben igaztalan állítások is vannak a kormánnyal szemben. A politikus hozzátette, ezekre nem kíván reagálni, csupán csak gratulálni szeretne ahhoz a munkához, amit Heisler András az elmúlt tíz évben a Mazsihisz élén végzett.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.