330 milliárd forinttal segíti az embereket a kamatstop

pénz, pénzügy, pénzügyek, gazdaság, valuta, forint, euro, bezizetés, kamat, kölcsön, hitel, ügyintézés, készpénz, hitel, adó, illusztráció
Businessman holding euro cents coins dollar bills on table with pile of coins and banks calculator, managing dividing money to save and invest it to make income. Saving money and investing concept.
Vágólapra másolva!
Több százezer család és vállalkozás anyagi helyzetén segít a most is érvényben lévő kamatstop, valamint a hamarosan életbe lépő újabb inflációellenes lépések - hangzott el kedden az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!

A mostani nehéz helyzetben a legfontosabb, hogy megőrizzük a lakhatási biztonságot, így bevezettük a lakossági kamatstopot, és ez 350 ezer családot védett meg - mondta Vejkey Imre napirend előtt. A háztartások több mint 140 milliárdot, míg a vállalkozások 85 milliárdot takaríthattak meg - tette hozzá a KDNP képviselője.

- közölte a politikus. Szólt arról is, hogy a fiatalok esetében a diákhitelekre is érvényben van a kamatstop. A kormány 20 intézkedést vezetett be a szankciós felárakkal szemben. 2023. június 1-től indul a kötelező akciózás - ismertette Vejkey, valamint elindul az online árfigyelő rendszer.

Nagyon sokat tudnak megtakarítani az emberek a kamatstop révén Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Inside Creative House/Shutterstock. No use without permission./Inside Creative House

Fónagy János minderre azt válaszolta, hogy a gazdaság működését segíti a Baross Gábor Újraparosítási Program is több százmilliárd forintos összegben. A vállalkozásokat segíti a Széchenyi-hitelkártya is.

Az elmúlt 13 évben nagy sikert ért el a kormány a nemzetpolitika területén - mondta napirend előtti felszólalásában Pánczél Károly, a Fidesz képviselője.

Mára több mint 1 millió külhoni magyar tett állampolgársági esküt.

Létrejött a nemzetpolitikai intézményrendszer is, és több mint 500 ezer fiatal jutott el határon túli területre - ismertette a képviselő. Véget ért a 100 év magány - tette hozzá. Beszámolt arról is, hogy több fontos külhoniaknak szóló program újraindult; a programok folytatása garancia arra, hogy a határon túli magyarságot továbbra is támogatjuk.

Minderre Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt válaszolta, hogy az elmúlt 13 évben sikerült elérni, hogy a magyarság határon innen és túl együtt tudja tervezni a jövőt.