A háborúpárti Daniel Freund tovább zsarolná Magyarországot

Daniel Freund, Budapest
Vágólapra másolva!
A múlt héten az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának delegációja látogatást tett hazánkban, ahol az uniós forrásokért tett jogi vállalások teljesülését vizsgálták. A delegáció tagja volt Daniel Freund, német zöldpárti képviselő is, aki annak az európai baloldalnak a képviselője, amelyik tele van korrupciós ügyekkel. Freund konkrétan megzsarolta Magyarországot, és világossá vált, hogy ameddig hazánk nem áll be a háborúpártiak sorába, és nem azt teszi, amit Brüsszel elvár tőle, nem kapjuk meg a nekünk jogosan járó pénzeket. Freund a 444-nek azt mondta: a mai magyar kormány természetes ellenfél, ennyi az ő személyes ambíciója.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, tavaly szeptemberben a kormány megállapodott az Európai Bizottsággal, többek közt 17 jogállamisági követelmény teljesítéséről. Múlt héten Budapestre látogatott az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának küldöttsége, és azt vizsgálták, hogy hol tart a kormány a feltételek teljesítésében. Ahogyan az várható volt, a delegáció szerint a feltételek nem nagyon teljesülnek.

A jövő héten adja elő a delegáció a megállapításait az Európai Bizottság előtt, a következő plenáris ülésen pedig határozatot fogad majd el a parlament a magyarországi helyzetről.

Daniel Freund tovább zsarolná hazánkat

Daniel Freund a dollármédiának interjút adott magyarországi látogatásáról. A politikus kifejtette, hogy

Azt is mondta, hogy

Freund szerint 2010 előtt is volt Magyarországon korrupció, ám az a második Orbán-kormány megválasztása után tovább romlott a helyzet, szavai szerint „a közpénzek elcsatornázása egyre szisztematikusabbá és szervezettebbé vált". Úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök jelenleg Európa legkorruptabb politikusa, indoklása alapján

Magát egy korrupció ellen küzdő politikusnak titulálta, Freund úgy folytatta, hogy a mai magyar kormány természetes ellenfél, ennyi az ő személyes ambíciója.

– jelezte. Az interjú egy későbbi pontjában megjegyezte, ha ezt „szó nélkül tűrjük az unión belül, mindenki el fogja veszíteni a bizodalmát az intézményekben és azok vezetőiben". Daniel Freund elmondta, „Orbán Viktor korrupt kormánya ellopja az általam adóként befizetett eurókat – ahelyett, hogy klímaküzdelemre, a kontinens energia- vagy katonai biztonságára, gazdaságélénkítésre fordítaná?" Nos, Daniel Freund

az elmúlt években többször zsarolta és kritizálta Magyarországot, miközben annak az európai baloldalnak a képviselője, amelyik tele van korrupciós ügyekkel.

Előre eltervezett látogatás volt

A látogatás időzítése nem puszta véletlen volt, ugyanis a hazánknak jogosan járó forrásokért zajló tárgyalásokban egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk.

A látogatás egyik fontos, be nem vallott célja, hogy ismételten nyomást gyakoroljanak az Európai Bizottságra, hogy valamilyen módon akadályozza meg a mérföldkövek magyar teljesítésének elfogadását, és így a források megnyílását.

Korábban Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója fogalmazta meg így a látogatás lényegét:

A cél, hogy belekényszerítsék Magyarországot a háborúba

A mostani misszió tulajdonképpen ismét a hazánknak járó uniós források folyamatába történő politikai beavatkozásnak tekinthető, amelyben az Európai Parlament viszi a pálmát. Ezzel szintet lépett az uniós intézmények zsarolása. A zsarolásnak van politikai része, ideológiai része, van egy pénzügyi része - ismertette Kovács Attila.

A szintlépés Magyarország tekintetében abban érhető tetten, hogy ez egy háborús zsarolás.

– hangsúlyozta. Mint fogalmazott, a háborúval kapcsolatban Magyarország álláspontja kezdetektől fogva világos. A magyar kormány a brüsszeli ellenszéllel szemben megfogalmazta a helyes álláspontot.

A magyar álláspontot a kormány minden fórumon egyértelművé tette: fegyvernyugvás, a tűzszünet és béke.

Kovács Attila utalt az Orbán Viktor CPAC Hungaryn elmondott beszédére. A miniszterelnök ott megfogalmazta a magyar álláspontot.

A KORMÁNYFŐ EGYÉRTELMŰEN KIJELENTETTE, HOGY NEM A MIGRÁCIÓRA, NEM A GENDERRE ÉS NEM A HÁBORÚRA.

Nem lesz uniós pénz

Daniel Freund, liberális EP képviselő Orbán Viktor beszédére reagálva azt mondta korábban, hogy "no money" (nincs pénz). Ezzel azt üzente a szélsőliberális képviselő az uniós intézmények nevében, hogy

aki nem áll be a sorba és nem mond igent a migrációra, a genderre, a háborúra, az nem kap uniós forrásokat.

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottság delegációjának látogatásánál kevés arcátlanabb dolog létezik.

A vizsgálat képmutató és kétszínű, figyelembe véve azt, hogy az EP-ben kitört az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botránya, továbbá olyan magyarországi EP-képviselők segítik a delegáció vizsgálatát, akik közvetetten érintettek a botrányban.

Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupció vádjával indított nyomozás részeként.

A belga rendőrség közlése szerint csaknem másfél millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban házkutatások során a korrupciós ügyben.

A vádak szerint a politikusok milliós összegeket fogadtak el Katartól és Marokkótól, hogy számukra kedvezően alakítsák az európai döntéshozatalt.

Freund elszólta magát, a dollárbaloldal segíti Brüsszelt

Mint arról korábban beszámoltunk, elszólta magát Daniel Freund, politikai zsarolás van a háttérben, ezért nem jön egyelőre az uniós pénz.

Cseh Katalin Momentumos EP-képviselő az 5 milliárdos csalás ügyében a mai napig nem tisztázta magát, ahol a mai napig tart a nyomozás, és az ügyben milliárdos nagyságrendben zároltak vagyont. A hazai ellenzéki segítség minden határon túlmegy. Az uniós intézmények látszólagosan törekszenek a kiegyensúlyozottságra, azonban a gyakorlatban elfogultság érhető tetten. A vizsgálatok során meghallgatták a konzervatív felet is, azonban teljesen figyelmen kívül hagyták a véleményeket.

JELEN LÁTOGATÁS ESETÉBEN SEM VOLT MÁSKÉNT, A DELEGÁCIÓ A NYÍLT TÁRSADALOM KOTTÁJÁBÓL JÁTSZOTT, ÉS A JELENTÉS MÁR A LÁTOGATÁS ELŐTT MEG VOLT ÍRVA.