A nevelőanyát gyanúsítja a rendőrség a csomagtartóban talált kisfiú halálának ügyében

illusztráció
Vágólapra másolva!
A rendőrség oldala szerint büntetőeljárás keretein belül vizsgálják a Nyíregyházán egy csomagtartóban talált kisfiú halálának körülményeit. A Magyar Nemzet azt írja, a nevelőanyja a gyanúsított.
Vágólapra másolva!

A rendőrségre április 15-én 5 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy 2 éves gyermek meghalt - írja a police.hu. Ahogyan arról az Origo korábban beszámolt, egy autó tulajdonosai jelentkeztek a nyíregyházi rendőrségen,

hogy egy holttestet találták az autójuk csomagtartójában.

A 2 éves, állítólag magzatpózban, ökölbeszorított kézzel fekvő gyerek nevelőszülei a rendőrségre vitték a halott kisfiút.

Bár a nevelőanya ragaszkodik hozzá, hogy etetés közben fulladt meg, vérszerinti családja nem hisz neki.

Forrás: Origo

Azt mondták, hogy

a nevelőszülei rendszeresen verték a gyereket.

A kisfiú édesanyja állítja, többször látta, hogy a kicsinek sebes az arca, feje, de a nevelőszülők azt állították, hogy ez a biztonsági övtől van, ahogy bekötik a kocsiba - mondta el a Tényeknek a nagymama, aki szerint a láthatásokon mindig sérüléseket találtak a kicsiken.

A gyermek 1 éves kishúga az autóban volt, aki kórházba került és azóta is ott van felügyelet alatt.

A két kicsit januárban emelték ki a családjukból a nehéz anyagi körülmények miatt, tizenhét éves édesanyjukkal és harmadik kistestvérükkel együtt a Magyar Nemzet cikke szerint. A nagymama állítása szerint a nevelőszülők többször ellehetetlenítették a láthatást, az édesanya legutóbb pénteken kereste őket, de azt mondták neki, hogy nem tud beszélni a gyerekekkel. A kisfiú, Sanyika feltehetően akkor már nem élt. Az eset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálja. A Magyar Nemzet szerint a nevelőanya az ügy gyanúsítottja.

Frissítés:

A fiúgyermek halálának körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt szakértők bevonásával vizsgálja. A nyomozás eddigi adatai alapján

a nyomozók egy 34 éves nyíregyházi nőt gyanúsítottként kihallgattak,

aki nem tett vallomást és az eljárás alatt szabadlábon védekezhet. A nyomozók azt is vizsgálják, hogy más bűncselekmény megvalósult-e.