Szexvideókkal zsarolta volt barátnőjét egy borsodi férfi

rendőrautó, csőben
Vágólapra másolva!
Önbíráskodással vádol a Miskolci Járási Ügyészség egy huszonéves férfit, mert a gyanú szerint szerelmi kapcsolatuk felbomlása után úgy gondolta, hogy a barátnőjének jegyajándékba adott aranygyűrűk neki visszajárnak. A közösségi oldalon arra kérte volt barátnőjét, hogy a két aranygyűrűt adja vissza, és hozzátette, hogy ha ezt nem tenné meg, a nő szexvideóit elküldi mindenkinek, akit ismer, tehát a rokonainak is.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy évig együtt járt egy fiatal férfi és nő. Amíg együtt voltak, a férfi a nőt meglepte két aranygyűrűvel, amelyek együtt 80 ezer forintot érnek és adott neki egy értékes telefont is azzal, hogy használha nyugodtan. A februári szakítás után a férfi úgy érezte, hogy a gyűrűket jegyajándéknak szánta, úgyhogy azok neki visszajárnak. A hónap végén a közösségi oldalon felvette a kapcsolatot az exével és követelte tőle az ajándékokat.

Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem adja vissza, azokat a szexvideókat, amelyek a nőről készültek, elküldi a családtagjainak, ismerőseinek, és a nő a mobilját sem kaphatja vissza, mert azt elvette tőle.

Forrás: Police.hu

Mivel a megzsarolt volt barátnő tartott attól, hogy volt párja mindenképpen közzéteszi a felvételeket, értesítette a rendőrséget. Eközben megállapodott a zsarolójával arról, hol és mikor adja vissza az ajándékot. A férfi és a nő is elment a találkozóra, de a rendőrök is megjelentek. A férfit elfogták, a nő pedig visszakapta a telefonját. A zsaroló ellen önbíráskodás miatt indult eljárás, ami már az ügyészségi szakaszban tart. Az ügyészek a büntetett előéletű férfi számára, a tárgyalás mellőzésével, közérdekű munkát és pénzbüntetést indítványoztak.