Vágólapra másolva!
Örökre eltilthatják a kutyatartástól azt a Pest vármegyei férfit, aki más kutyákkal való harcra képezte ki alultáplált, elhanyagolt kutyáját, és ismerőseivel együtt rendszeresen szervezett illegális állatviadalokat.
Vágólapra másolva!

A férfi több éven keresztül Pest vármegyei házában kutyákat tartott és képzett ki állatviadalokra. Az egyik kutya kiképzésének része volt, hogy

más kutyákkal összeeresztette, hogy harcoljon velük, ezzel felkészítve az állatviadalokra.

De nem gondoskodott róla megfelelően,

nem etette és itatta rendszeresen, ezért a kutya alultáplált volt.

A férfit többen is ismerték kutyatartói körökben,

másokkal együtt rendszeresen szervezett kutyaharcokat.

Az állatviadaloknak írásban rögzített részletes szabályai voltak, és a kutyák harcát a résztvevők közül választott bíró felügyelte, akinek az volt a feladata, hogy a játék szabályszerűen történjen. A viadalokra az egyik férfi testvérének lakásán alakítottak ki egy 5 x 5 méteres küzdőteret. A rendezvény előtt fogadást kötöttek, hogy a vesztes kutya gazdája 100 000 forintot fizet a győztes gazdájának.

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció, Fotó: Csudai Sándor - Origo

A megrendezett viadalon a kutyák közel húsz percen keresztül harcoltak, amelyről videót is készítettek. Az egyik ka harc kezdetétől végig fölényben volt, míg a másik már a viadal elején több vérző sebesülést szenvedett.

A harc tizedik percétől kimerülten feküdt a földön és vonyított.

A tizenötödik perctől már a szájából is csorgott a vér, a tizennyolcadik végétől pedig már mozdulatlanul volt, amíg a másik kutya fojtogatta. A férfiak csak ekkor vetettek véget a harcnak. A vesztes kutya még élt, de nem sokkal ezután elpusztult.

Ezek után újabb párbajt szerveztek, melyen az összeeresztett kutyák között volt az a kutya is, amelyet a férfi képzett ki. A kutyák már közel 32 perce harcoltak egymással, amelynek végül rendőrök vetettek véget.

A főügyészség pert indított a férfival szemben a bíróságon, és kérte, hogy a férfit tiltsák el a kutyatartástól.

Az ügyben tiltott állatviadal szervezése, illetve állatkínzás miatt indult eljárás - írja az Ügyészség oldala.